Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

söndag, februari 10, 2013

Film mat; Mad Men; Beef Wellington

(Jag glömde ta egen bild, så jag fick låna en från nätet).

Igår lagade jag Beef Wellington, fast på fläskfilé. Första gången vi får höra talas om den är i säsong 1, avsnitt 6. När Roger Sterling och Joan Holloway träffats på ett hotellrum och Roger beställt upp lunch.

Beef Wellington var premiär-rätten nummer 1 på 60-talet. Det var också en av President Kennedys och Mrs Kennedys favoriträtter.

Först bryner man köttet i olja och smör. Sen låter man det vila. Man steker champinjoner, scharlottenlök och vitlök med bacon, utan att det får färg, och sedan mixar man det i en mixer. Man tar fram smördegen och brer blandningen på degen. Sen brer man på dijonsenap på fläskfilén och lägger köttet på degen. Rulla ihop degen och in i ugnen. Jag serverade potatisklyftor och rödvinssås till.
Det var ingen hit här hemma! Kanske skulle vara godare med oxfilé? Men jag vet inte. Röran var inte god. Smördegen och fläskfilén var god. Men röran förstörde allt tycker jag. Synd.
Tjingeling!

Yesterday I made Beef Wellington. The first time we hear about it in Mad Men is when Roger Sterling och Joan Holloway share hotelroom and Roger order up lunch.

It was the premier party dish of the 1960s and a favorite of President and Mrs Kennedy.
I didn't like it....
Toodles!

1 kommentar:

Lady Thirty sa...

Så kul att du testar mat från programmet och intressant att allt inte är gott :)