Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

måndag, mars 14, 2011

Godis jag åt som barn

Min favorit nummer 1 var "Rigi" choklad. De fick man alltid i godispåsen vid fiskdammar på kalas. De kostade 2:- om jag inte minns fel! Så för en hel pappers-tia fick man 5 stycken, och sen var man nöjd. Jag undrar varför de slutat göra Rigi-choklad! Jag saknar de! Palle Kuling är inte likadan, för Rigi var så tunn choklad!
Chokladciggaretter. Jag förstår egentligen inte hur de kan få sälja choklad- och tuggummiciggaretter. Det är väl klart att man låtsades att man rökte de, innan man åt upp de. Speciellt tuggummi-ciggaretterna som hade filter på sig och allt. HEMSKT!
Denna klubba hade en smak av kola. Den fanns i blått också, som färgade tungan helt blå.
"Käck" åt jag innan de hette "Kick". Jag säger fortfarande "Käck".
Kommer ni ihåg de här tuggummina (de kanske finns fortfarande?). Man hällde smulorna i munnen, och de började "poppa" och "smälla lite smått i munnen". Ibland slog en liten smula mot tänderna, och det kunde göra ont. När man sen tuggade på de, smällde de ännu värre.
"Raider" De heter numera "Twix" och här säger jag faktiskt "Twix". De äter jag fortfarande, jättegott!
"Tefat". Egentligen inte särskilt goda! 2 oblat med surt pulver emellan.....Men de är fina att titta på - lite som godisets macarons.
Dumleklubban. Om det inte låg en "Rigi" choklad i fiskdamms-påsen, låg det en sån här klubba i. JÄTTEsega och goda.
Och påsarna var ju så himla mycket finare också! Den här påsen för plockgodis är nog min favorit! Finns den fortfarande?
Eller de här, med olika stora prickar på. Jättefina!
Vad åt du för godis när du var liten? Tjingeling!
Today I get nostalgic about candy I ate as a child. That some of it has changed name and some doesn't exist any more. I loved the little bags too. Toodeloo!

6 kommentarer:

Perny sa...

Jag hade tänkte säga att är inte palle kuling samma choklad, men du har alltså forskat i det ;)

vi brukar lägga ner palle i godispåsarna nu för tiden men nu har dom ju ändrat från pappersförpackning till svåröppnat plats så det blir köbildning på kalasen.

Linnea sa...

Nostalgi! känner igen alla godisar du lagt upp...och åt de flesta med:) jag var och är en riktig gottegris...kommer dock inte ihåg vad jag åt...åt nog det mesta, Bassetts vingummin köpte jag alltid när vi åkte till Danmark! är en allätare:)

lady thirty sa...

åh vad nostalgisk man blir :)
mums!
minns du nötcreme och milka chokladen och ja just ja Milky Way!?

kram

Daniel sa...

ååh nostalgi!!
Chokladciggen minns jag!;) Bra om man slutar röka för vuxna vetja!

form55 sa...

Lakritspipor. När jag var riktigt liten fanns Pelle Svanslös tablettaskar. Orangea surbomber kommer jag också ihåg. Usch - det låter som man är jättegammal...

Anonym sa...

Åh tomteklubba finns fortfarande :-)