Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

söndag, september 20, 2009

5 stämningsfulla ställen i stockholm/ 5 romantic spots in stockholm

Operan. Ja, jag har inte varit härinne så många gånger. Men när jag är där känner jag mig extra fin och har klätt upp mig. Det gör de flesta som går på operan. /The opera. I haven't been here so many times. But when I do go, I'm always dressing up. Most people do when they go here.
Stadsbiblioteket. Jag tycker extra mycket om det för att det liknar Henry Higgins egna bibliotek från"My fair lady". / The library. I like it because it reminds me of Henry Higgins' own library in "My fair lady".
T-centralen. Stämningen ligger i att man kanske ska iväg nånstans, eller möta nån som kommer. Även tåg är väldigt mysiga och stämningsfulla tycker jag. /The trainstation. Because either your going somewhere, of meeting someone that comes to you. Even trains are cozy.
Pariserhjulet. Synd att det inte finns längre. Underbar utsikt och en av de få karuseller man kan prata i. The pariswheel. Our tivoli doesn't have it anymore. Wonderful view and you can talk during the ride.
Hurtigs konditori på Drottninggatan. Med vit flygel, fina taklampor och bås man kan sitta i. Här hängde vi ofta när jag pluggade teater. / A café with a white piano and nice lamps in the ceiling. Very quite. I was here very often when I studied theatre.
Tjingeling!

6 kommentarer:

Erica sa...

vad vackert det är inne på operan! har varit på göteborgsoperan och där är det också väldigt fint men den har en betydligt modernare stil. roligt när det är sådär riktigt rustikt och överdådigt. jag älskar också stationer förresten! järnvägsstationer är ju dessutom oftast rätt gamla vilket även det sätter sin prägel. och så bibliotek. zak och jag ska gå till de franska biblioteken med jättegamla böcker. bara gå där och insupa stämningen. tack för ett roligt och jättefint blogginlägg!

Petra sa...

Operan besöker man alldeles för sällan - håller med! Vill dit snart, mycket snart. Och Centralen passerar jag ju nästan varje dag - romantiskt värre ;-)

Lady Thirty sa...

vilket mysigt inlägg :)
oj vad längesen jag var på operan!
stadsbibliotetket har jag aldrig varit på (i Uppsala har jag varit, men det är väldans oromantiskt...)
kramelikram

Little Rascal sa...

Jag alskar stadsbliblioteket.
Jag brukade hanga dar i flera timmar nar jag kande mig nere och genast kandes allt sa mycket battre.

fashionhaggan sa...

vilka bra tips, ska absolut testa dom!

MAJA: Style & Life by Leia sa...

Shit....har ju aldrig vart på operan i stockholm....men jag vet hur fin jag känt mig när jag klätt upp mig å gått på operan i köpenhamn....måste ta mig i kragen snart å ta mig till sthlm också.

Kram