Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

lördag, februari 07, 2009

Bugsy Malone

Behöver du piggas upp lite, och är sugen på en gangster film, men trött på "Gudfadern" eller "Sopranos", så rekommenderar jag filmen "Bugsy Malone" från 1976. Den fantastiska gangstermusikalen där alla roller spelas av barn.
Det är berättelsen om Bugsy Malone och hans kamp för makt, ära och pengar mot ärkerivalerna Fat Sam och Dandy Dan.
Filmen Oscarnominerades och den 13-åriga Jodie Foster blev alla tonårspojkars stora dröm.
Lite roliga saker med filmen är att deras k-pistar skjuter glasskulor och bilarna körs genom att man trampar på cykelpedaler. Den här är lite söt och perfekt gangsterfilm att se själv eller med barn, eftersom den inte är så våldsam.
Tjingeling!
-----------------------
Todays movie-tip; the gangster-musical "Bugsy Malone" from 1976.

3 kommentarer:

Poppins sa...

Jag hade glömt bort den här filmen! Tack för att du påminde mig om den, vill gärna se den igen.
kramar från Poppins

Lisa sa...

Martinee film, I love! As skoj att kika på.

Snygga pinuppor här nedanför

Rosa Hemmet sa...

Tjoppla! är inte mycket för gangsterfilmer måste jag säga, men däremot min far, får rekomendera den till honom :) kul med autograferna här nedan, själv äger jag nog inte en enda, min sambos kanske ;) Ha det grejt!