Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

fredag, februari 06, 2009

Autografer!

Idag har jag löst problemet med vad jag skulle göra med autograferna som "blev över" när vi satte upp tavellisterna till autografer med foton. Det kan du läsa om här.
Jag ramade in alla de skrivna autograferna i två andra ramar. Såhär blev det. Men jag tänkte visa er autograferna lite närmare och berätta lite mer om de.
Den svenska killen som spelade Tarzan i en film från 80-talet nån gång. Han jobbade på samma jobb som pappa, och jag skickade ett litet brev till honom. Pappa kom hem efter jobbet någon vecka efterråt med den här lappen från honom. Jag har fortfarande inte sett "Tarzan".
Jag skulle sätta upp "Greven från gränden" med några kompisar. Så jag skrev till Nils Poppe och frågade om han hade några noter kvar och fick detta fina kort till svar. (Jag vet, jag var helt orädd och kanske lite naiv)
När jag och Johnny skulle gifta oss, sa han halvt på skämt och halvt på allvar att han ville att Jill Johnson skulle sjunga i kyrkan. Så jag skrev halvt på skämt och halvt på allvar till henne och frågade. Jag hade inte några stora förhoppningar, men det hade varit hur häftigt som helst! Men ett gulligt kort och 2 foton på henne fick vi i alla fall.
Närmare Shirley Temple än så här kom jag aldrig. Jag vet inte vad jag tycker om att hon inte vill skriva autografer pga e-bay och att hon inte har någon personal som tar hand om brevskrivningen. Men jag grämer mig lite....det hade varit hur häftigt som helst att ha hennes autograf!
Nu, den andra tavlan:
Niklas Strömstedt signerade skivor i Uppsala och jag fick en autograf i mitt autograf block.
Lena Philipsson signeradde skivor i Uppsala och jag fick en autograf i mitt autograf block.
Sista året på gymnasiet skulle man intervjua någon som hade det yrke man själv ville ha. Jag ringde till skansen och frågade Hasse Alfredsson om han var intresserad. Han ställde helhjärtat upp och gjorde lite reklam för ramlösa. (Vi fick videofilma intervjun, den finns på VHS) När jag varit där med min vän som följde med kom jag på att vi tagit foton med honom, men inte bett om hans autograf. Så jag skrev ett brev och VIPS! kom detta kort i brevlådan. På baksidan står "Hej Cecilia, tack för ditt gulliga brev!"
Björn Skifs: Jag jobbade på stortorgets julmarknad i en bod och min väns man stod i en annan bod. I hans bod kom Björn Skifs med fru förbi och köpte 2 stora smidesbollar till marshaller. Men de lämnade kvar de hos honom så de slapp och släpa på de. När jag hörde att han varit där blev jag lite ledsen att jag missat honom och stod och höll utkik hela resten av dagen, men såg honom inte. Sen visade det sig att min väns man tagit autograf till mig. Det var gulligt!
Alice Babs: Har jag fått av en väns mormor.
Titti Sjöblom (Alice babs dotter): När jag var liten åkte jag och min kompis ofta till stranden och badade med våra föräldrar. Och vi sprang omkring med små block och sparade på olika människors autografer (varför vet jag inte) vi hade flera små block som var fulltecknade av namnteckningar. En dag när vi INTE hade blocken med oss satt Titti Sjöblom där och solade. Som tur var fanns en liten kiosk i närheten, och gubben som stod där gav oss en varsin godispåse som hon kunde skriva på.
Petra Nielsen: Hon är stammis på min fd väns mammas restaurang.
Tomas Bolme: Var på Arlanda och jag sprang dit.
Eric Gadd: Signerade sina skivor, och jag fick en autograf.
Elisabeth Nordkvist, skådespelare. Vet inte i vad, ni får googla ;-) Hon var på Arlanda tillsammans med Tomas Bolme.
Rolf.....Kommer inte ihåg, men det var på vårt konfirmationsläger. Han bodde på samma vandrarhem. Antingen tecknade han spindelmannen eller stålmannen i sverige, eller nån annan superhjälte. (Perny, be din man om hjälp och påminn mig?!)
Så, nu vet ni lite historia bakom mina autografer.
Tjingeling!
-------------------------
Some autographs I framed and the history behind them.
So long!

8 kommentarer:

Lady Thirty sa...

vad kul! och det blev ju bra med den lösningen.

själv har jag väl några små autografer som gömmer sig någonstans; av bla. Tommy Nilsson, sångaren i Shaboom (kommer inte ihåg vad han heter...)Carola, Pernilla Wahlgren...ja hej och hå...men mina bästa är Peter Jöback och Eric Gadd som signerat mina skivor :)och mitt allra bästa kändismöte är ju med Rikard Wolff (som bjöd in mig till en av hans shower efter att jag skrivit till honom när jag var 17 år...).

Tänk om Jill inte hade spelat i Vara...vad häftigt det hade varit :D

dags för jobb igen, men imorgon då kommer ni JIHOOO!!!
kramelikram

Sandy likes retro sa...

Massa roliga autografer ju! =) häftigt.

Jätte bra tips om "Ya-ya flickorna", den ska jag se! =)

Ha en bra helg!
/Sandy

Petra Månström sa...

Coolt med autograferna! Petra Nielsen gillar jag - inte bara för att vi har samma förnamn =)

Fröken Fräken sa...

Oj, jag slås av vad du har hållt dig framme och uppenbarligen varit totalt orädd! Jag tyckte Nils Poppes brev till dig var finast!

Jag har sett din utmaning till mig och ska se när jag kan ta tag i den!

Zizzi sa...

Lady thirty: Sångaren i sha-boom heter Dag Finn. Visst blev det en kul lösning!

Sandy:Tycker absolut att du ska se ya-ya!

Petra: Jag tycker också om Petra Nielsen!

Fröken Fräken: Jag har även träffat Nils Poppe personligen, och han är jättegullig! Vi fick komma bak i hans loge och sitta bredvid honom när han skrev autografer. Jag fick också fota honom!

Kramar

Linnea sa...

Vad manga autografer du har...jag kopte en autografbok en gang i tiden och lyckades samla ihop nagra....mest idrottsfolk.

Vad fint det blev att rama in dem!

Miss Agda sa...

Herregud vilken stor autografsamling du har tjejen! Coolt!!

Maria sa...

Coolt och roligt att läsa om alla! Jag har nog inte en enda autograf från en kändis. Roligt att du varit så rakt på och bara frågat efter dem!