Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

torsdag, januari 22, 2009

Pek-elvis och Bröllopsduell

Filmen som vi såg igår, "Bröllopsduellen" var inte så bra tyvärr. När filmen slutade undrade jag vad den handlade om egentligen. Jag kan tänka mig att den är rolig att se för amerikanska blivande brudar. Men jag rekommenderar den inte. Tur att jag och Jack hade trevligt sällskap. Det är roligt nu! För förr hade vi en skiva som stängde av vardagsrummet, så att Jack bara kunde gå omkring där (han håller fortfarande i sig i väggar och möbler när han går). Men för några dagar sedan kom vi på att vi inte har något farligt förutom i köket (vårt sovrum, johannas rum och badrummet har dörrar som vi ser till att ha stängda. Så vi satte skivan så vi spärrade av ingången till köket. Så nu har han vardagsrummet, hallen och sitt rum att vara i. (Självklart håller man koll hela tiden.)
Häromdagen satte han sig och "läste" sin favorit-bok "Pek-elvis" som han fått i julklapp av sin gudmor...
....den innehåller stora bilder och text där det står vad bilden föreställer. Allt har med elvis att göra ex) smörgås (banansmörgås på bilden), hus (graceland på bilden), frisyr (elvisfrisyr på bilden) osv osv.
Jag tycker den är helkul!
Det ser nästan ut som att han koncentrerar sig på att läsa i boken. Bilden på Gitarren är en favorit för honom. Den sitter han och klappar på när den dyker upp.
Tjingeling!
--------------------
Jacks favorite-book. "Point at elvis" (freely translated by me.) It contains pictures and under the picture a word that describe the picture, like; House (Picture of graceland), sandwich (a banana-sandwich on the picture), hair (elvis hairstyle on the picture) and so on.
It almost looks like he's reading the book. The picture of the guitar is a favorite.
So long!

5 kommentarer:

Lady Thirty sa...

åh, vilka söööta bilder på sötisen :)
vad glad jag blir att boken är uppskattad!

kramelikramar från gudmor

Perny sa...

Ooooh im so suprised :D att din son har en elvis-pekbok! Så rätt!!! Var får ni tag på sakerna, ok, nu var det en släkting som köpt det, men jag är verkligen fascinerad över vilka häftiga saker ni har, som är så rätt och så ni, så du!

Cupcakes & Hoyas sa...

Vilken kul bok! =)
kram Ylva

Linnea sa...

Hade en liten tanke om att kanske ga och se den filmen pa bio men nu ska jag nog tanka om....

glasen jag kopte pa ikea var ett sexpack dar tva hade elefantmonstret och tva hade pingviner och de tva andra hade nagot annat mosnter....fast alla glas gar i samma farg.....jattefina faktiskt. underlaggen hade samma monster som glasen fast i lite starkare farger...

Rosa Hemmet sa...

Tjopp! Vilken raris där han sitter och begrundar elvisboken. Idag fick jag min nyckelring.. eller ja, den kom för några dagar sedan, men adressen är till mina föräldrar :) Jättesöt var den, tack så mycket :) Elvis där med! Hade tänkt att se bröllopsduellen men efter att ha sett trailern så ångrade jag mig, verkade vara en riktig chickmovie, vilket kan vara dra men den kändes för mycket. Efter dina ord har jag bestämt mig för att verkligen låta den förbli osedd! ha det grejt