Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

torsdag, januari 22, 2009

Eksem?

Jack vaknade för ca 2 timmar sedan och jag satte mig för att amma honom. Då såg jag att han hade två jättestora märken, ett på armen och ett på ena benet. Och sen några mindre på andra benet och ett stort på låret. Det såg ut som vita upphöjningar med rött omkring. De var inte vätskefyllda. Det såg nästan ut som när man bränt sig och sköljer med kallt vatten, innan det blir en blåsa. Jag fick panik och vi ringde Södersjukhuset. Han hade ingen feber och verkade inte besvärad. Johnny åkte iväg till apoteket och köpte nån salva jack ska få. Under tiden klädde jag av Jack hans nya body och försökte amma honom, vilket nästan är omöjligt när han är övertrött! Efter ca en timme fick jag honom att somna i min famn och jag upptäckte då att märkena försvunnit! Jag vet inte vad det var, men jag tror att det kom från den nya bodyn han hade på sig. Men imorgon ska jag ringa BVC så de kan ta tester och se om det är nåt han är allergisk emot. Det kan också vara att han ätit nåt han inte tål. Vi provade en ny maträtt idag; potatisgratäng med skinka och ärter. Nu sover han i alla fall och Johnny är på väg hem med salvan.
God natt!
----------------
My baby got mysterious marks on his arm and legs. They were white with red around the edges. They disapeared in one hour. Strange! I'm gonna call the doctor tomorrow for an appointment, and check if there is something he's allergic to.
Good night!

3 kommentarer:

Perny sa...

dom brukar inte göra tester på för små barn. Min dotter har dom vägrat göra tester på, trots hennes extrema eksem, sonen har dom däremot gjort det på.

Vi får väl se vad dom säger i stockholm, men i örebro blåvägrar dom.

Perny sa...

förresten? Bodyn, var den tvättad någon gång? Annars kan det lätt varit den eftersom kläder direkt från affären ofta är behandlade med medel som just kan ge utslag. Man bör alltid tvätta kläder minst en gång innan användning, speciellt småbarns.

Men det kanske du redan visste och gjort och då är det ju inte det, utan kanske materialet.

Miss Agda sa...

Ush vad jobbigt det lät. Måste nog ha varit en allergisk reaktion helt enkelt...

Trevlig helg på dig!!