Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

torsdag, januari 15, 2009

Handgjorda kuvert

Att göra roligare och finare kuvert av t.ex en tidningssida, omslagspapper, kartor eller boksidor är enkelt. Vik upp ett "vanligt" kuvert, som blir din mall. Lägg mallen på det papper du tänkt använda och rita av den. Vik papperet du ska använda med ditt "vanliga" kuvert som mall. Limma ihop. Så att adressen ska synas extra bra kan du klistra fast en etikett.
Tjingeling!
To do nicer homemade envelopes is easy. You can use magazinpages, maps, bookpages, wrappingpaper. Use an ordinary envelope as a guide and glue.
So long!

7 kommentarer:

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Så snyggt! Duktiga du!
Och jisses så länge sen jag kikade in!
Här finns massor av inlägg..ska scrolla mig ner nu:)

Susanne

Sandy likes retro sa...

Snygga kuvert! =)
Och tack så mycket för boktipsen. Jag älskar böcker så kom gärna med fler om du har några på lager =) Fast, ska ju i och för sig plöja mig igenom den här först, och den är inte så tunn =)
Om du inte har läst Tusen strålande solar av Khaled Hosseini, han har även skrivit Flyga drake, så kan jag rekommendera den!
Ha en bra dag
Kram Sandy

Lady Thirty sa...

tack för ännu ett toppenbra tips :D
kramelikram

Rosa Hemmet sa...

Åh vilket bra tips, vanliga kuvert är ju faktiskt såååå tråkiga så man vill bara snarka :) Ser oxå fram emot att få se bröllopsduellen i helgen, ska försöka dra med mig karln, men man lär ju förbli ogift efter den ;) Ha det grejt

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Ja, det kan man ju göra... och så kan man ju göra korten som man lägger i också!
Fina kuvert!
Kram
Marie

Linnea sa...

Kul tips nu nar jag ar i full fart med att pyssla!
Ser fram emot vinsten:)

Zizzi sa...

Brunkullan: Tack! Kul att du tittade in igen, jag har saknat dig, men jag har ju läst på din blogg att du varit i stugan och att du varit sjuk! Välkommen tillbaka!

Sandy: Tack själv för boktips!

Lady thirty: Tack själv för underbara teckningar! ;-)

Rosa Hemmet: Innan jag började göra egna kuvert (som jag började med nyss) försökte jag "jazza" upp de vanliga, tråkiga kuverten med klistermärken och stämplar. Men det här är 1000 gånger roligare! Och lätt att göra! Lycka till med kill-släpandet till bion! ;-)

Marie: Ja, det är ju ännu roligare om man har gjort kortet som ligger i kuvertet man gjort.

Linnea: Själv har jag haft en pysseltorka från juldagen och fram tills nu känns det som! Men nu har det släppt! Önskar bara att jag fick lust att måla igen....

Kramar!