LEILAS KNÄCK
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 msk kakao
2 msk smör
Smaksättning till en sats knäck:
limeknäck: skal av 3 lime
apelsinknäck: skal av en apelsin
Ingefärsnäck: 1,5 tsk malen ingefära
Vaniljknäck: 1 urskrapad vaniljstång som får koka med i smeten.
Pepparkaksknäck: 1 rågad tsk pepparkakskryddor
Kanelknäck: 1,5 tsk malen kanel
1. Blanda allt utom smör i en kastrull
2. Koka utan lock och rör om då och då tills termometern visar 122 grader eller gör "kulprovet" (15-20 min)
3. Tillsätt smör och ev. smak
4. Häll smeten i en kanna och fördela i små formar
5. Låt knäcken stelna, förvara i kyl
Tjingeling!
-----------------------------------------------------
This weekend I made toffee. It was easy and very yummy!
So long!
3 kommentarer:
vad tjusigt!
ser väldans smaskigt ut :D
kramelikram
Mums, så sugen jag blir på knäck!!
Lady thirty: De ÄR smaskiga ;-)
Linda: Jag tar nån då och då, men min familj verkar älska knäcken, för jag måste snart göra en ny sats.
Linnea: Tack!
Kramar
Skicka en kommentar