Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

söndag, december 07, 2008

Julpyntad hall

Idag är det andra andvent och dags att tända andra ljuset. Ett bord i hallen. Ljuslyktan fick jag av Inger första julen jag jobbade i hennes affär. Sen stora tomten har jag fått av mamma en jul och den lilla som sitter på en träbit fick jag av mamma när vi var på en hantverksmässa. På bordet står också vår mini-gran som jag har klätt med familje-julkulor. (En kula var har vi i granen). Den granen reflekterar lite över vilka vi i familjen är. Jag köpte samtliga på Rusta när jag var där förra veckan.
Tim, johnnys älsta son har en gitarr.
Johnny själv fick en motorcykel.
Ted, johnnys mellanson fick en skiftnyckel. Ni ser också susannes fina änglar som jag köpte av henne. Gå in på Brunkullan med mosipperötter och klicka vidare till hennes smyckesshop.
Johanna, enda dottern fick en fin vit klänning.
Och jag - teaterapan i familjen fick en skridsko.
Jack fick en nalle med en gran.
I granen hänger också lite polkagris-käppar.
Tjingeling!
-------------------------
Today we light the second candle. A table in our hallway. The lantern I got from Inger, the first christmas I worked in her shop. The two santa clauses I got from my mother. And our family-tree. Where every family-member got one decoration each to reflect our interests and personalities.
Tim, the oldest got a guitar, johnny got a motorcycle, ted got a monkey wrench, johanna got a white dress, I got a skate and jack got a teddybear with a christmas tree. There are also some angels and some peppermint rocks in the tree as well.
So long!

4 kommentarer:

Beas barnslikheter sa...

Tack för tipset...jag vet vilken butik du menar i Sthlm, jag har varit där några gånger, men bor tyvärr inte i närheten. Jag var inne och kikade på websidan, men fann inget där...men däremot en hel MASSA annat fint. Det fick bli en docka till dottern istället därifrån! :-D

Du har ju verkligen piffat till det och tänk att du redan hunnit "andra adventspynta"...jag har inte ens hunnit ta morgonduschen än. :-)

Ha en fin andra advent!

Lilly Lee sa...

jag ville också ha en sån mini-gran, men hittar ingen! Vet du vart man kan hitta dem?

Miss Agda sa...

Men vilka roliga "kulor" till granen du har hittat!!!

Zizzi sa...

Beas barnsligheter: Kul att du hittade nåt till dottern i alla fall! De har mer saker i den fysiska butiken än webshopen.
Jag julpyntar ALLT till första advent, och sen fyller jag på med nytt julpynt om jag köper nåt. Granen till fjärde advent.

Lilly Lee: Jag köpte mini-granen på Clas Ohlson.

Miss Agda: Ja, Rusta har sina ljusa sidor ibland ;-)

Kramar