Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

måndag, november 17, 2008

uppsala besök

Igår åkte vi till uppsala. Johanna spelade handbollsmatch där, och johnny jobbade, så vi kom senare till Uppsala, men mina föräldrar var där och tittade. Innan jag, johnny och jack åkte iväg började det i stockholm falla ner snöblandat regn. På väg till uppsala (vid rotebro ungefär) började värsta snökaoset!Jag försökte ta kort genom bilrutan på all snö som föll ner från himlen, men ni ser i alla fall på kortet att snön ligger kvar på marken. Innan vi kom till Uppsala hade det slutat snöa. Jag gjorde en tavla från Jack till mina föräldrar och satte magneter bakom, så man kan sätta den på kylskåpet, eller ha den stående som en tavelram. Jag såg texten på ett kort i somras och har sparat det i minnet sen dess, jag tycker den är lite söt faktiskt! Mamma och pappa blev i alla fall glada.
Dessa rokokodamer har stått i sovrumsfönstret förrut, men i sovrummet tänder vi aldrig värmeljus, så jag flyttade de till "fönstret" på öppna spisen som vi har. I mitten ställde jag min madonna som jag fick efter mormor och morfar. Det blev lite fint.
Glöm inte att idag är sista chansen att tävla. Ni har till kl. 21.00 på er!
Tjingeling!
-------------------------------------
Yesterday we went to Uppsala. On our way there it was a small snowstorm (picture one) I tried to take a photo through the carglass, but it got blurred! But you can see that the snow stays on the ground.
(Picture 2) I made a little painting for my parents from Jack. Translated it means: "Grandparents are antique sweet little boys and girls". They liked it.
(Picture 3) Theese rococo-ladies have been standing in our bedroom-window before, but we never light candles in our bedroom, so I moved it to the "window" in our fireplace. In the middle I put my madonna I got from my grandparents.
Don't forget today is final day in my competition! You have until 9pm!
So long!

2 kommentarer:

Petra Månström sa...

Oj - snökaos! Här i Uppsala kom inte en flinga. Tänk vad olika det kan vara...

Inredningsgalen sa...

Oj snö, får hoppas vi slipper det i år. Bor man längst ner i Skåne så slipper man oftas snö, skönt tycker jag som gillar att kunna cykla till jobbet!
Mitt lilla hjärta som hänger på korgen i hallen är ett tygthjärta!