Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

lördag, november 15, 2008

Snöflinge-lyktor

En sån här lykta satt jag och gjorde igår kväll. Jag har ju ganska många barnmats-burkar som är tomma och urdiskade och "bra-att-ha", så jag funderade ut lite julpyssel att använda burkarna till.
Jag gjorde en röd också. Jag ska göra fler idag, sen ska de stå varannan vit och röd på hela fönsterbläcket ute och lysa. Jag hoppas att de tillkallar snön snart! Jag vill verkligen att det ska snöa här, inte bara regna som det verkar göra varje dag. De har sagt att på torsdag kanske det snöar och att det ska ligga kvar minst en vecka! Vi håller tummarna!
Hoppas ni har en trevlig helg!
Glöm inte att tävla!
Tjingeling!
-------------------------------------------------
Some candle-holders I made out of childrens-food-jars. I'm gonna make some more, so they stand white-red-white-red-white. I hope it will start snowing soon! I really want it to snow! Perhaps on thursday (that's what they said on TV).
I hope you'll have a nice weekend!
Don't forget the competition!
So long!

5 kommentarer:

Maria sa...

Fint!
Jag har också en massa barnmatsburkar som jag sparat för att de kanske kan vara bra att ha till något. Provade för något år sedan att göra juliga små lyktor som jag rullat i lim och socker så att de blev liksom frostiga, men sockret blev bränt av värmen från ljuset så det var inte så fiffigt...Kanske ska komma på något annat nú...

Petra Månström sa...

Åh, vilken söt lykta!

Rosa Hemmet sa...

Kul pyssel! :) Det är roligt och se all denna kreativitet som julen och hösten för med sig, mörkret och kylan gör att folk har tid att sitta hemma och knåpa. Fina blev de. Ha det grejt

Miss Agda sa...

Vilka söta. Vilke duktig pysslerska du är!!

Lady Thirty sa...

de blev ju jättemysiga :)

kramelikram