Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

onsdag, oktober 29, 2008

Miraklet i New York

Jag håller fortfarande på att måla, men det blir nog klart idag, så ni får se bilder imorgon.
Så idag tipsar jag om en urmysig julfilm; "Miraklet i New York".
"I denna nya version av filmklassikern från 1947 upptäcker en liten flicka att drömmar kan bli verklighet, bara man tror tillräckligt mycket på att det är möjligt. Susan Walker är sex år gammal och inte helt övertygad om barndomens största under - jultomten. Hennes mamma har för länge sedan avslöjat sanningen om tomten, vilket gör att Susan knappast förväntar sig att få det hon helst av allt vill ha på önskelistan. Men efter ett möte med en jultomte på ett varuhus som tror att han är den riktige tomten får Susan den finaste gåva man kan få - något att tro på igen.
Med Richard Attenborough, Elizabeth Perkins, Dylan McDermott och Mara WIlson som Suan. En härligt upplyftande och glad film som garanterat får hela familjen att tro på tomten igen!

Jag älskar den här jul-filmen och känslan man får efter att ha sett den! Jag gråter floder (men jag gråter ganska lätt till film) och jag bara älskar den! Den brukar gå på TV dagarna kring jul. Jag har sett både denna version från 1994 och den andra från 1947, och även om jag älskar gamla filmer, så måste jag skriva att den nyaste versionen är bättre!
Tjingeling!
----------------------------------
I'm still painting, so today I write about a lovely christmas-movie "The miracle on 34th street". The one from 1994 (it is better than the one from 1947). I love the feeling I get when I see it. I cry so much (but I cry easily to a movie) and I just love it!
So long!

1 kommentar:

Poppins sa...

Det låter som en riktig härlig julfilm som man vill se, hopkrupen på soffan medan man mumsar på julgodis och nötter. Ska hålla utkik efter den.
kramar från Poppins