Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

tisdag, oktober 28, 2008

Sy och sy

Igår var vi på Ikea och handlade lite småsaker. (Vi ska dit en gång till snart och handla bl.a. en större sak.)
Igår åkte även min symaskin fram för tredje gången sen jag slutade ha syslöjd i skolan=Jag känner mig inte så duktig än, men skulle vilja sy mer, för jag tycker att det är kul! Såhär ser nu killarnas rum ut. Jag sydde gardinerna igår. Det är Anki och Mickes gamla husvagnsgardiner.
Såhär ser de ut framifrån. Jag tycker att de är rätt så fina, och killarna tycker inte att de är förskräckliga. Vi köpte dessa gardinstänger (6 stycken) de heter "Irja" tror jag och kostar 9:- styck med väggfäste, gardinstång och ändknoppar. Väldigt överkomligt pris tycker jag!
Killarna har fått ramar till två av sina favoritband. Jag tycker om stilen på affischerna (den liknar lite grann hur jag målar.)
Jag har också sytt ny gardin till köket. (Gardinen ska strykas) Jag tycker jättemycket om detta tyg som jag köpte på Stoffochstil
Äntligen fick vår lavalampa en glödlampa, som den varit utan i snart ett år.
Sen köpte jag även en till sak, som ska sättas ihop och målas, innan jag visar den.
Tjingeling!
-------------------------------------------
Yesterday we went to IKEA and bought some small things (we're going there soon again to buy a big thing)
I also sat down at my sewingmachine for the third time since I stopped having sewing-lessons in school. I'm not so good at sewing, but I like it.
The guys got some curtains that I sewed from Anki och Mickes old trailer-curtains. And also they got framed posters.
I made a new kitchen-curtain and our beloved lavalamp got a new lightbulb.
Then I bought something else, that I have to put together, and paint before I show it.
So long!

2 kommentarer:

Petra sa...

Så himla snyggt! En lavalampa skulle jag allt vilja ha - skön retrokänsla.

Älskar förresten bakgrunden på din blogg!!

Zizzi sa...

Petra: Tack så mycket! Ja, en lavalampa är jättemysig, men den blir så himla varm bara, så vi måste hitta ett säkert ställe för den, sen när Jack börjar krypa ordentligt. Just nu krälar han och jag har full koll, men sen.
Kram cissi