Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

måndag, september 29, 2008

The Jane Austen book club

Har precis sett klart på ännu en underbar film! "The Jane Austen book club" från 2007.
På baksidan av dvd:n står: "Sex månader. Sex romaner. Sex medlemmar. Med en stjärnspäckad skådespelarensemble tar den romantiska och passionerade komedin de klassiska romanerna till nya höjder.
När fem kvinnor och en man samlas för att diskutera den engelska författarens älskade verk, inser de att Emmas, mr Darcys och systrarna Bennets kärlekskval har mycket gemensamt med deras egna. De finner trygghet, humor och visdom både i böckerna de läser och hos varandra och upptäcker att när det gäller kärlek behöver de bara ställa frågan: 'Vad skulle Jane ha gjort?' "
Jag rekommenderar filmen till alla! Jag har själv inte läst Jane Austens böcker, men jag har sett några filmer. Men nu, efter att jag sett filmen vill jag läsa alla böcker. De får det att se så mysigt ut att sätta sig ner och läsa hennes böcker.
Tjingeling!
---------------------------------------------
I've just seen "The Jane Austen book club" its wonderful and from 2007. On the backside of the dvd it says: "Six months. Six novels. Six members. The many stars take the romantic and passionate comedy to new hights.
When five women and one man get together to talk about the english writers loved stories, the realize that Emmas, Mr Darcys and the Bennet-sisters loveproblems have much in common with their owns. They find comfort, humour and wisdom both in the books they read and with eachother and discover that when it comes to romance they only have to ask the question 'What would Jane have done?' "
I recommend the film to everybody! I haven't read any of Jane Austens books, but I have seen a couple of movies. But now, after I've seen this film I want to read all her books. They make it look so cozy, sitting down and reading her books.
Toodeloo!

2 kommentarer:

Perny sa...

Typ utmanad typ...

Betty Lou sa...

åh men du måste läsa stolthet & fördom! jag hade tänkt läsa den i flera år och så blev det av förra sommaren och jag förbannar mig själv för att jag inte läst den innan. så bra!