Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

fredag, augusti 01, 2008

Pappa Långben

Dagens filmtips blir "Pappa Långben". När den amerikanske playboyen Jervis Pendleton III (fred astaire) anonymt betalar utbildningen till en 18 årig tjej (Leslie Caron) från ett franskt barnhem, trodde han aldrig att han skulle bli upp över öronen förälskad i henne när de till slut möts.
Filmen är från 1955 och MYCKET MYCKET sevärd.
Tjingeling!
Todays movie is "Daddy Longlegs". Then American Playboy Jervis Pendleton III (Fred Astaire) anonymously sponsors an 18 year old winsome waif (Leslie Caron) from a French orphanage, he never dreamed he would end up head-over-heels in love when they finally meet.
The film is from 1955 and VERY good!
Todeloo

1 kommentar:

Lady Thirty sa...

spännande, den måste jag också se, men först ska jag plöja igenom de filmer som du redan lånat ut till mig ;)

kram