Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

torsdag, juli 31, 2008

Grekblomman

Jag fick i början av sommaren 2 nysådda frön från en blomma mamma har tagit frön från Grekland, den sk "grek-blomman". Nu har båda två slagit ut. Det roliga med den här blomman är att den är så här fin när solen har försvunnit (ni ser alla knoppar som är på väg också), och under dagen när solen är framme sluter sig blomman.
Blomman är nästan ännu mer rosa än på bilden! Det har blommat ut fyra blommor på ena och två på andra. Sen är det en massa blivande blommor på den också. Men den är JÄTTEfin! Om jag planterar om den till nästa år, kan den komma upp i en annan färg!
Tjingeling!
Today I'm showing you the flower I don't know the name of, we call it the greek-flower. Because it is from Greece. The flower opens up when the sun dissapears, and during the day it closes. Beautiful flower! And next year it can be another color!
Todeloo.

3 kommentarer:

Lady Thirty sa...

åh vilken häftig och fin blomma :)

kramelikram

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så vacker den var! Undrar vad det är för blomma?
Kram
Marie

Maria sa...

oj vilken fin blomma, kul när du sått den själv :)