Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

lördag, augusti 02, 2008

Min pappa - rockstjärnan!

The Berries från Myckle bildades 1965 av Rune & Putte Fahlgren som spelade gitarr och trummor tillsammans med Janne Sjögren på kompgitarr och Börje Wallmark på bas. Sättningen ändrades något med tiden då Martin Nilsson ersatte Putte på trummor och Håkan Sjöström spelade bas. Så småningom värvades Roger Hedlund på sång.
Tack vare biografägare KG Pahlbergs välvilja fick gruppen disponera Palladiumbiografen i Skellefteå som även blev stans första musikklubb, Club Palladium, där Berries blev husband. Tidningsurklipp om gruppen: (Klicka på bilden, och den blir större och mer läslig)

En gammal anteckningsbok finns bevarad, med en spellista från december:
Pappa värvades från gruppen C101 som han var med i innan. Jag vet inte med vilken av banden han spelade när han var förband till Tages, som var stora på den tiden.

2 kommentarer:

Lady Thirty sa...

fniss vad skoj!
min mamma älskade Tages, hon kanske har sett din pappa spela :), måste kolla om hon känner igen nåt av banden din pappa var med i hihi.

ha det great

Perny sa...

wow, du är ju värsta kändisbarnet, det visste jag inte :D

coolt