Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

torsdag, augusti 28, 2008

Junior på sommarnöje

Titeln låter nästan som en B Wahlströms ungdomsbok, men summerar bilderna jag ska visa idag.
Först tänkte jag visa er johnnys pappas stall: Här är Zara, johnnys föräldrars hund som är en blandning av pudel och bishon frisée (vet inte hur det stavas). Hon följer med Torbjörn (johnnys pappa) överallt. Här är hon i den del av stallet där Torbjörn förvarar travsulkyn och hö m.m.
I juni kom fölet. Han heter Junior, vilket var vad Helena (Johnnys mamma) kallade Jack tills vi hade gett honom ett namn. Junior springer omkring i hagen med sin mamma Serena Hof.
Ännu en bild på Junior. Jag har aldrig varit en hästtjej. Jag följde med min kompis när jag var liten till ett stall. Hon hade en egen häst. Jag ryktade, krattade hovar och mockade. Men jag kanke har suttit på en hästrygg ca 5 ggr i mitt liv. Men jag tycker om att titta på de. De är vackra.
Junior tyckte om att bli fotad och kom gärna fram när man stod vid hagen. Medan serena hof mest är intresserad av att äta.
Torbjörn har en till häst, som är syster med Serena, och hon heter Sabina hof. Lite dålig bild på sabina, då solen lyste, men det blev lite läckert i alla fall. Sabina och Serena är föl till Torbjörns häst Princess Kennedy, som var stor travhäst i finland. Hon har blivit körd av Jorma Kontio (som ofta kör hästar på travet på tv numera). Princess Kennedy vann med flera hästlängder de lopp som hon startade i, det har jag fått se på video. Jag har också sett henne "live" i stallet. Hon var en jättefin häst! Tyvärr dog hon för något år sedan. Torbjörn har inte bestämt sig för om han ska träna Junior till att bli travhäst eller inte. Det är mycket jobb, och om han bestämmer sig för att göra honom till travhäst kommer det ta mycket av hans tid.
När vi var i Finland, passade vi på att åka till vår sommarstuga också. Den ligger i ett område sm heter Nabba.
Gardinerna på ett av fönstren på sommarstugan.
En del av tapeten i lilla rummet i sommarstugan, som består att ett litet sovrum, ett stort rum med sovplatser och matplats och ett kök.
De hade byggt en ny brygga detta år, och lagt nytt innertak i stugan.
Passande detalj på bryggan. När jag och johnny flyttade ihop fick vi en av Princess Kennedys hästskor. Den hänger ovanför ytterdörren. Man ska hänga upp de med öppningen uppåt, eftersom lyckan "rinner ut" annars.
Underbar mjuk sand på stranden vid stugan. Jag tog hem en glasburk fylld av sanden, som jag tänkte hälla i 4 ljuslyktor jag har stående på öppna spisen, vilket jag tycker gör de lite mer personliga. Då har vi en liten bit sommar året runt hemma hos oss!
Tjingeling!
-------------------------------------------------------------------------------------------------
The first pictures are from the stable. Zara, Johnnys parents dog, follows Torbjörn (johnnys father) everywhere. Torbjörn has three horses; serena hof, and her son Junior, who was born in june. And also Sabina hof, the sister of Serena.
We also went to our summer-cottage. Your can see it on the pictures after the horses. I took some sand home to decorate with.
Todeloo!

5 kommentarer:

Maria sa...

va mysigt!
och kul idé det där med sanden :)

Lady Thirty sa...

håller med maria - vad mysigt!
hästarna var så fina och fölet sååå sött :)

kramelikram

Lilly Lee sa...

såå sött! Föl är gudomliga!

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Jag har heller aldrig varit någon häst-tjej, men jag tycker också att de är så söta att se på...
Vilken kul tapet också, passar ju jättebra.
Kram
Marie

Hem och Lycka sa...

Vad smart med hästskon på bryggan, kul detalj! Har heller inte varit nån hästtjej, har suttit upp färre gånger än du. Men visst är de vackra och Junior är ju supersöt! kram