Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

måndag, juni 09, 2008

"Man ska ha husvagn....del 1"

Nu kanske ni undrar vilket mini-äventyr vi varit på?

I torsdags kom Johnny hem med en husvagn. Jag har varit lite emot husvagnar. Men när Johnny förklarade för mig att eftersom har har så stressigt jobb och bara är ledig nån dag här och där mitt i veckan vill han ha ett ställe att åka iväg till, som inte ligger så långt bort, men som ändå är lugnt och skönt.

Sagt och gjort vi tog en snabb reva till Rusta på torsdagen och köpte det nödvändigaste som vaxduk, bord, stolar, tallrikar, skålar m.m.

Och i fredags när Johnny jobbade bar jag ut allt till husvagnen och sen, när han kom hem bar det av till "Revudden", halvvägs ut till Nynäshamn. Tar ungefär en timme från oss. Våra vänner Anki och Micke har sin husvagn där, så vi har lite "grannar" vi känner.

Där satte vi upp vagnen och där har vi levt nu hela helgen. Vi kom hem igår kväll.

Jag vet inte om jag är lite teknik-störd, men det känns som man varit borta en evighet. Fast det var absolut lugnt och skönt där.

Mycket ska köpas till och göras om inne i vagnen, det vet jag nu när vi varit där en helg, innan jag är nöjd. Men jag tänkte ge er en rundvandring i husvagnen, som den ser ut nu. Mycket bilder blev det, därför delar jag upp inlägget i två delar, så ni inte tröttnar på mig. :-)
Välkommen in i vår husvagn!
Här är Johannas del nerbäddad. Egentligen är det två soffor och ett bord där. Det är väldigt ljus inredning och fräscht inuti, vilket är tur, för annars skulle inte jag trivas!
Köksdelen i vagnen, innan jag gjort något åt den.
Kylskåpet efter jag varit där med mina nostalgikort och häftmassa!
Överskåpen i köket. Som ni ser längst ner till vänster så har vi radio i husvagnen, med cd. Det är tur, för jag kan inte leva utan musik.
Diskbänken, och till höger skymtar gasolspisen med två plattor.
Våra nya köksburkar.
Här sover jag, jack och johnny. Gardinerna ska jag sy om. De måste ha lite mer färg. Jag har tagit ner en gardin, så jag har måtten och ska sy tio stycken gardinlängder i nytt tyg. Kappan som går hela vägen runt, ska jag nog ha kvar tror jag.
Bordet fick en rosa duk och 3 värmeljushållare.
Prylhyllan ovanför kylskåpet.
Där bor mina rådjur; coco och chanel.
Badrums-dörren.
Badrummet saknar toalettstol (men vi har toaletterna nån meter från vår vagn. De är fräscha och har alltid toalettpapper) Men vi ska köpa en toalett......
...........däremot har badrummet massa krokar överallt till handdukar och liknande. 3 nostalgikort fick ta plats där.
Vårt utebord med fin vaxduk och stolar. Soligt väder hade vi hela helgen, men jag fick ju hålla mig mestadels i skuggan för att jack inte fick sitta i solen. Men han trivdes som bara den! Och det är ju tur, att han inte var gnällig hela tiden.
Det blev lite mycket bilder, och fler får ni se imorgon, bl a förtältet och hur det blev sen.

2 kommentarer:

Lady Thirty sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lady Thirty sa...

vad fint det kommer att bli när du har piffat färdigt...gillar servetterna :)

Tack för min finfina vinst som jag fick idag :)

kramelikram