Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

fredag, maj 16, 2008

Samling 4

Ända sedan min första Herrey's konsert har jag samlat på autografer. Ja, jag har både Louis, Richards, Pers och deras mammas autograf. Jag fick till och med en puss på kinden av Herreys mamma, för att Per hade namnsdag den dagen och jag hade målat teckningar till alla, eftersom de alla tre heter Per. Hon hade glömt det, och blev glad att jag påminde henne.
Förutom de autografer jag kommer att visa här i närbild har jag också: Weird Al Yankovic, Sickan Carlsson, Annalisa Ericson, Carola, Christina Scollin, Linus Wahlgren, Jill Johnson, Alice Babs, Niklas Strömstedt, Pernilla Wahlgren, Little Gerhard, Nanne Grönwall, Lena Philipson, Titti Sjöblom och många många fler. Här sitter de flesta uppe på min "Hall of fame".Här kommer några autografer och deras historia i närbild:
"Hej Cecilia. Tack för ditt brev och för den smickrande förfrågan gällande er speciella dag den 23 Juli. Dessvärre spelar jag med mitt band i Vara. Kul att du frågade. Jag önskar er all lycka! Kram Jill" står det på detta kort, och med det fick jag två kort på Jill Johnson med autograf. Det är nämligen så att när vi skulle gifta oss, ville johnny att Jill skulle sjunga på vårt bröllop. Det var en önskan som jag vet att han inte trodde skulle gå i uppfyllelse. Men jag skrev i alla fall till henne och frågade. Bara som ett bevis på att jag vill uppfylla hans önskan. Jag trodde inte heller att hon skulle ha tid att sjunga på bröllopet, men jag tyckte att det var kul att hon svarade i alla fall!
Nils Poppe har jag ganska många autografer av. Detta är i hans loge efter "AB Dun och Bolster", jag tror att det var 1988 eller däromkring i alla fall. Min bror sitter i hans knä."Kära Cissi. Tack för ditt intresse för den lille gycklaren. Det gjorde mej varm om hjärtat! Sorgligt nog kan jag inte hjälpa dig med noter till "Me and my girl" - Jag äger icke några. Allt material återsänds till förläggaren. Kära hälsningar och allt gott till dig! Nils Poppe". Jag ville sätta upp "Min syster och jag" och eftersom vi precis sett den på Fredriksdalsteatern skrev jag till Nils Poppe och frågade om han hade noterna kvar. (Jag var för liten för att förstå hur saker och ting gick till då.) Ännu en gång tyckte jag att det var kul att han svarade.Med ovanstående kort fick jag även detta kort med hans autograf på.
Brigitte Bardot skickade "bara" sin autograf till mig. Så jag skrev ut två bilder på henne och satte alltsammans i en ram.
Detta är för ca två år sedan. Victoria Silvstedt skulle lansera sin underklädes kollektion på Åhléns. Och alla som köpte en trosa eller bh fick hennes autograf. Jag och Maria var där. Vakterna var Matcho och sa att kameran fick vi lägga undan, för inga foton skulle tas idag. Men Victoria var jättesnäll! Maria frågade om vi fick ta ett kort, och Victoria svarade inte bara ja, utan hon frågade om vi ville vara med på kortet också! Vi tog kortet med min mobilkamera. Ett på mig och ett på maria. Kortet är bättre kvalitet än jag fick när jag nu tog kort på kortet. Jag tog även hennes autograf till Johnny och till hans vän, Jacks gudfar, Micke.
Det här var första året på gymnasiet. Vi skulle intervjua någon med det yrke vi syssla med när vi blev stora. Eftersom jag alltid velat bli skådespelare, ringde jag till Skansen och dåvarande chefen Hasse Alfredson, och fick en intervju med honom. Han var jättetrevlig, och vi fick intervjua honom och filma det! Självklart fick jag också hans autograf.
Shirley Temple, var ju den lilla filmstjärnan som blev stjärna när hon var typ två år. Med korkskruvslockar i håret och skrattgropar i kinderna. Detta fick jag till svar när jag försökte skriva till henne och få hennes autograf.
"Vänner"-stjärnan och "Studio 60 on the sunset strip"-stjärnan Matthew Perry.
Carmen Electra. Den här autografen tog jag till Johnny också. Jag tycker att det är ett jättefint kort på henne.
Det här är den nyaste autografen i min samling; Dick van Dyke. Förutom att han spelade Sotaren (som jag inte kommer ihåg namnet på) i Mary Poppins och andra filmer kan man numera se honom som läkare/detektiv i "Diagnos Mord" som går på dagarna på TV. (Kanal nio tror jag.)
Doris Day. Älskar hennes filmer som hon gjort! Med det här kortet fick jag även ett långt brev där hon berättar om vad hon gör nu. Hon driver ett hem för hundar, som ska få det bättre.
Elizabeth Taylor var en av de snabbaste att svara. Jag hann skicka iväg brevet, och få svar inom en och en halv vecka! Det tycker jag är respekt!
John Travolta svarade också inom en och en halv vecka. Tittar man noggrant så ser man att det står "To Cecilia" på kortet. Jag tycker om när det är personliga hälsningar.

1 kommentar:

Lady Thirty sa...

Många autografer har du, kul att jag var med vi en av "jakterna" ;)
Själv har jag inte så många, det är väl några signerade skivor och jag tror att jag har Carolas och Pernilla Wahlgrens autografer :)
Det är så kul med eran wall of fame!

kramelikram