Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

lördag, maj 10, 2008

Plantera mera!

Idag har jag varit jätteduktig! Jag och Jack stod och hängde på låset till Konsum (hur ofta händer det?) Sen köpte vi lite blommor och blomjord. När vi kom hem satte jag igång och planterade på uteplatsen.
Dessa tagetes sådde jag som frön i mars, och de håller på att spricka upp nu! Jag ställde den på bordet på uteplatsen.
Här ser ni våra tre balkonglådor, färdigplanterade och allt! Självklart kommer lite detaljbilder här:De två yttersta lådorna fick petunior i sig. Lila/vita. Jag hade penséer i alla tre förra sommaren, lila och gula. Men jag vill inte ha såna nu, så jag bestämde mig för petunior och......
.....i den mittersta lådan Lobelior. Blåa. Jag valde ut de blommor (både på petunian och lobelian) som inte hade så mycket utslagna blommor, utan som var fulla med knoppar, så man får vänta några dagar, och sen håller de sig förhoppningsvis längre.
Den här palmen har stått inne i vardagsrummet, men jag ställde ut den igår, för jag får inte riktigt "till" den. Den får stå ute och ge lite "medelhavseffekt" till uteplatsen, och förhoppningsvis tar den sig bättre ute. Med belysningen som vi har runt räckena blir det lite "Kitschigt" på kvällen, men det får jag bjuda på! Kanske ska köpa en rosa flamingo att ställa bredvid?
Min blomtrappa. Nederst står Lobelior som blev över, jag satt bara ner de i en kruka. På andra trappsteget står en pensée. Det roliga med den är att jag var lite slarvig och lät den krukan stå ute hela vintern och helt plötsligt, för några dagar sedan, slog det ut en blomma....Jag tror att det är fler på gång där i, så den fick stå som den gör. Bredvid har vi 2 Petunior som också blev över. På översta trappsteget är den så kallade "grekblomman". Min mamma tog frön när hon var i Grekland en gång. Den ska tydligen bli ganska stor och blå. Och den slår endast ut på kvällen och sluter sig under dagen. Uppföljning om den blomman kommer....
Bredvid ytterdörren står denna blomma och en blomkanna. Jag har tyvärr glömt bort vad blomman heter, men den är fin. Blomkannan är köpt på Englamaria.
Ja, då har ni fått en liten "rundvandring" på vår uteplats. Det saknas dynor. Men det har jag önskat av mina föräldrar i födelsedagspresent, och hoppas att jag får det. Om jag inte får det åker jag veckan efter och köper några.

2 kommentarer:

Lady Thirty sa...

vad duktig du varit, jag har inte ens gjort mig själv iordning för dagen...jag känner pressen...

Maria sa...

Hej!
Jag har plantor som köpt för mer än en vecka sedan och jag har fortfarande inte planterat dem i kruka...men kanske idag...

Mina slickepottar (mintgrön och rosa) är köpta på Rusta. Turkosa sleven och röda plastbestick är köpta på Åhlens.

Tack för besök hos mig, välkommen åter!!