Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

söndag, februari 17, 2013

Slottsstek

 Efter förra helgens fiasko med beef wellington, bestämde jag att jag skulle köra på ett mer säkert kort denna helg. Jag hade en stek i frysen och tänkte att jag skulle prova på att göra slottsstek, vilket jag aldrig provat laga själv. Jag hittade lite trattkantareller i frysen, som jag smörstekte som tillbehör.
 Jag gjorde snabbinlagd gurka med 1-2-3 lag. Nåt jag lärt mig på jobbet. 1 dl ättika, 2 dl socker och 3 dl vatten. Häll över gurkorna och skaka burken då och då. Jag provsmakade efter ett tag och beslöt att ha i lite mer socker. Men det är en smaksak.
Jag har ingen gryta som jag kan göra stek i, så jag gjorde den i ugnen med stektermometer. Till en serverade jag kokt potatis och gräddsås. Det blev jättegott!
Tjingeling!

After last weekends fiasko in the kitchen with beef wellington, I decided to make roast in the oven instead. It was delicious!.
Toodles!

1 kommentar:

Lady Thirty sa...

Låter verkligen jättegott och kul att det blev lyckat denna vecka :D