Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

söndag, maj 01, 2011

Sista april i Uppsala!

Lördagen började med att vi vaknade tidigt, tog bilen och åkte till Uppsala, där vi hade turen att sitta på "första parkett" för att se forsränningen! Så här mycket folk var det runt hela fyrisån. I Uppsala säger vi "sista april" istället för valborg, jag vet inte varför, men så är det.

Snart började alla "flottar" dyka upp längs ån. Här en geting och knatte/fnatte/tjatte i kalle ankas bil.

Två mäklare i kostym på väg nerför fallet, och en aladdin-ask.

Ännu fler fina flottar.

Till vänster var 69ers flotta (tror jag) de var hejarklack, och han som stod högst upp i formationen åkte om och om igen ner i vattnet. Till höger var fuskbyggarna som satt på taket av ett sjunkande hus.

Det här var min favorit-flotte; Willy Wonka och några oompa-looompas (eller vad de heter.)

När vi fått nog av forsränningen åkte vi till mina föräldrar och lämnade bilen och åkte buss in till stan igen. Gick på Jalla (stans bästa kebab-ställe) och åt lite. Sen fick Jack en "Blixten"-ballong som han blev så glad för.

Och vi gick upp till Carolina Rediviva, liksom hela befolkningen.

Kl. 15 sprang studenterna nerför backen.

Och vi gick efter i det vackra vädret.

Vi satte oss på Panini och drack öl och läsk och väntade på "Jimms"(internt), Marias fästman.

När alla mötts upp fick vi till restaurangen "Pipes of scotland" som hade jättefin inreding, olika tapeter på alla väggar och tiffany-lampor överallt.

De hade jättegod mat. Jag åt Filé Mignon, liksom Maria och James. Johnny åt Fisksoppan, Tim åt ceasarsallad, Jack fick fish and chips och Johanna åt en kycklingpasta.

Det var trevlig atmosfär, sällskap och inredning. Mysigt ställe! Efter chokladmoussen, som endast jag och maria åt, åkte vi hem till mamma och pappa, då vi skulle sova över där.
När vi väntade på bussen vid centralstationen såg vi att nån gjort så fontänen var fylld med lödder! Men den fontänen råkar illa ut hela tiden med lödder och olika färger.

Nu är vi hemma i Stockholm igen, och Jack fick en jättefin väska på hjul med Elefanterna från "Fem myror...." på.

Underbar helg i Uppsala! Tjingeling!


Pictures from "last of april" in Uppsala. It's very big for all the students in Uppsala and for all the people as well. Toodeloo!

1 kommentar:

Linnea sa...

härligt! fina bilder...det är nog i Uppsala man ska vara på Valborg!