Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

onsdag, mars 30, 2011

Sylvester

Det här är Sylvester, och han är vår nymf parakit. Han är 20 år i år. Lika gammal som Ted är.
Han gillar att sitta på våra axlar och prata lite och pussas. Och bli kliad på huvudet med våra hakor.
Han brukar få komma ut på söndagarna och äta frukost med oss. Han är väldigt nyfiken och här står han och pratar med Jack. Det går bra, så länge man inte sträcker fram sina händer mot honom, han tycker inte om händer.
Och om Zorro är i närheten gör sig sylvester så stor som möjligt och går med jättetunga steg. Zorro är rädd för honom! Sylvester har respekt! Det är han som bestämmer bland djuren hemma. Hundarna försöker inte ens hugga mot honom, utan sitter blixtstilla och sneglar mot honom.
Så här fin och stor kan Sylvester bli. Nymf Parakiter kan man lära att prata, men det är det ingen som gjort med sylvester, och nu är det lite sent. Men han kan busvissla, det har han gjort i alla år, och det är ju lite trevligt. Sen gillar han när det är sirener på tv, för då försöker han låta som en sån.

Tjingeling!


This is Sylvester. He's 20 years old. He's a parakit. He likes to sit on our shoulders and kuddle, but he doesn't like hands.

He's the boss of our animals. When he gets near one of the dogs, he makes himself the biggest he can, and the dogs just sit very still and looks scared at him.

Toodeloo!

2 kommentarer:

Perny sa...

Inte att förglömma. Han gillar att låta riktigt högt om ni har bakfulla och trötta gäster i köket :D

Erica sa...

hej du! Ville bara säga att du inte får tro att jag har ignorerat dig eller nåt liknande (med tanke på att jag fortfarande inte har antagit utmaningen att visa upp det knasigaste i mitt hem....) Sanningen är den att vi faktiskt inte har så mycket knasigheter här hemma (tyvärr kanske :P). Skulle väl vara att vi använder vinstället till att hänga tvätt på. ;) Hoppas allt är fint med dig. Kram kram