....Men julgranen som hängde från taket gjorde mig inte besviken! Vilken jättefin gran!
Tänkte dela med mig av receptet:
Ca 50 stycken
100 gram smör
2 dl grädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirat
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
- smält smöret
- rör ner grädde, strösocker, sirap, vaniljsocker och lät koka utan lock ca 15-30 minuter.
Rör om då och då (jag rör om hela tiden.)
- Gör ett kulprov för att veta om kolan är klar. Rör ner kakaon eller behåll den naturell.
- Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna (jag häller upp den i små formar istället)
- Klipp i bitar och slå in kolan i smörpapper (behövs inte om du häller upp de i formar.)
Förvara kallt.
Tjingeling!
1 kommentar:
tack för igår!
kramelikram
Skicka en kommentar