Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

tisdag, mars 23, 2010

Ur pappas fotoalbum

Här är lilla pappsen, också han i stickad dräkt med stickade strumpor, precis som mamma hade.
3 av pappas kusiner: Eilert, Lisbeth och Kurt.
Pappa.
Farmors första bröllop. Hon har nejlikor i sin brudbukett, precis som mormor och mamma hade.
En helbild från bröllopet.
Från farmors andra bröllop, med underbar klänning! Pappa står längst till vänster i slips. Mannen med mörk slips är pappas morfar, som vi kallade Farbror Fritz. Han gömde alltid en femkrona i handen och sen fick man gissa vilken hand femkronan låg i, om man gissade rätt fick man den (hade gömde alltid en i varje hand, utan att jag visste det.) Längst till höger är pappas mormor, som vi kallade Tant Augusta.
Ännu ett foto av farmor och farfar.
Här kommer de ut från kyrkan.
TJingeling!
Some pictures from my fathers photoalbum. Toodeloo!

3 kommentarer:

Erica sa...

Tror att min farfar kolorerade lite foton. Han gav mig en tjuga varje gång vi var på besök. I handen, som jag fick stänga hårt så att inte pengen ramlade ur.

Rosa Hemmet sa...

Åh vad roligt med gamla bilder på släkten, jag kan sitta i timmar och kolla i dessa svartvita album. Det var något speciellt med de svartvita bilderna från förr, de är vackra. Dagens svartvita är inte alls lika fina.

Lady Thirty sa...

så fina foton!
du kolla in här vetja: http://prettyinpink.blogg.se/2010/march/for-the-kiddos.html
fina plagg till sonen, speiellt en grej och du vet vilken jag menar ;)
kram