Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

torsdag, februari 18, 2010

Veckans uppdrag.

I morse när jag skulle gå genom spärren till tunnelbanan, sa hon som satt där och stämplade biljetter; "Jag gillar din halsduk jättemycket!" Jag blev paff och glad, inte ofta man får komplimanger av totala främlingar. När jag sen åkte rulltrappan ner tänkte jag på hur glad jag faktiskt blev. Och jag bestämde mig för att jag skulle ge 3 människor komplimanger idag.

1. Den första var en tjej som skulle betala sin mat. Hon hade en jättefin väska i petrol-blå färg. "Jag gillar din väska", sa jag. "Tack!" sa tjejen, "Jag var nyss i London och hittade ett par handskar i samma färg!" fortsatte hon. Och jag såg att hon var väldigt glad, om det var över komplimangen eller handskarna vet jag inte. "Kul att kunna matcha så fint", sa jag. "Ha en trevlig dag!" Sa hon när hon betalat och gick.

2. Andra kvinnan var ute och rökte. Jag stannade och pratade (hon är också gäst hos oss, så jag har inte spenderat dagen antastat människor i jakt på att ge komplimanger.) "Jag är så dum", sa hon. "Jag hade sparat ut luggen ner till hakan, och sen tröttnade jag och klippte lugg igen". "Du är inte dum (detta var inte komplimangen!) Du passar jättebra i lugg!" sa jag. "Ja, jag har ju haft det sen skoltiden så jag känner mig gammal och tråkig." "Du har ju ändrat frisyr jättemycket förra året, och experimenterat med färg också. Jag tycker alltid att du är fin i håret". Nu sken hon upp och jag var tvungen att springa in och ta betalt av en gäst.

3. Den tredje var en tant som hade ett jättefint halsband i silver med en hängande prästkrage i. (Jag tror det var thomas sabo). "Vilket sött halsband", sa jag. "Tack" sa hon "det var en alla hjärtans dags present av min man". "Det var jättefint", sa jag. Och såg hur glad hon blev.

När sen den tredje tanten kom igen för att köpa godis sa jag "Jag har sett att det finns örhängen till halsbandet också". "Verkligen!" sa hon "Det ska jag kolla upp". (Hennes make kanske blev mindre glad av det, för billiga vet jag att de inte var.

Kanske gav alla dessa glada miner och komplimanger bra karma idag, för jag fick dricks (!) i en personalmatsal! Är inte det ganska ovanligt. Plötsligt ville nästan ingen ha sina mynt tillbaka.
Det är kul att göra folk glada! Tjingeling!

Today I got a compliment from a stranger that liked my scarf. That resulted in me giving three other persons compliments, and I think this day created good carma for me.
Toodeloo!

3 kommentarer:

Lady Thirty sa...

härligt att få fina kommentarer och vilken bra idé att sprida glädjen vidare :D love it!

kramelikram

ps.saknar er! vill verkligen ses snart!!!

Erica sa...

Åh vad glad jag blev av att läsa det här! Verkligen! Fler inlägg som detta - och vilken bra idé! Man blir så ruskigt glad när någon som inte behöver säga något fint gör det i alla fall! Och man känner sig så stolt och glad när man lyckas överraska någon annan på samma sätt. Kram

Rosa Hemmet sa...

Tjopp!

Men vad härligt att sprida så mycket komplimanger omkring sig. tror att vi svenskar är väldigt dåliga på att ge varandra komplimnager jämfört med många andra länder, vi är lixom lite "stela". jag försöker dock att göra som du och säga högt när jag tänker något positivt om någon annan, det är ju alltid uppskattat!

Ha det superbra bruden! :)