Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

söndag, februari 21, 2010

Orchidée och böcker

Igår hade vi en liten inflyttningsfest för några vänner. Det var trevligt och jag fick min första orchidée. Jag tycker att de är väldigt vackra men har fått för mig att de är svårskötta. Nu ska jag göra mitt yttersta för att sköta den här vackra blomman. Lila, en av mina favoritfärger. Min mamma har fullt av orchidéer i sina fönster, så jag ska ringa henne om råd.
Yesterday we had a small housewarming-party with a couple of friends. It was nice and I got my first orchid. I think they are very beautiful, but are they difficult to take care of? Purple is one of my favourite colors. My mother has a lot of orchids in her windows, so I can call her for advice.
Här står min lila orchidée i sin lila kruka och får mig att glömma att det är väldigt kallt ute.
Here is my purple orchid in its purple pot and it makes me forget that it's very cold outside.
Nu har jag beställt lite nya böcker. Men jag lovade ju lite recensioner på de förra böckerna jag beställde och läste i somras. Så här kommer det:
Teri Hatcher "Rostat bröd": En självbiografisk bok där hon skriver om hur hon och hennes man och dotter flyttade till Hollywood och sen livet som ensamstående mamma. Den är läsvärd, men inte bland topp-tio av alla självbiografier jag läst.
Marita Conlon McKenna "En liten hattaffär på hörnet": Jättesöt och bra bok! Jag fick en riktig mys-känsla så fort jag plockade fram boken. Den rekommenderar jag varmt!
Sophie Kinsella "Mina hemligheter": Jag tycker om Sophies "shopaholic"-böcker och har läst alla de. Så jag tänkte ge hennes andra böcker en chans också. Den var underhållande och lättläst.
"Listboken": En bok med jättemånga olika listor. Kul att ha i badrummet och läsa när man sitter där eller när man ligger i badet.
Lolly Winston "Brustna hjärtans café": Den här boken var också bra och tragisk. Hennes man dör i cancer och hon sitter som i ett vakkuum hemma. Slutar fungera. Till sist säljer hon alla sina möbler och tillhörigheter och flyttar ut på landet. Jättebra bok som också rekommenderas.
Jane Green "I dina kläder": En modejournalist bestämmer sig för att byta liv med en hemmafru i en månad. En hemmafru som har allt och egentligen är lycklig, men har tappat bort sig själv, ser artikeln och söker. De byter liv med varandra. Rolig idé till en bok, men den var ganska medioker.
Idag ska jag sätta igång med ett av mina favoritrum (alla rum är nog mina favoritrum): Mitt hobbyrum! Tjingeling!
I ordered some new books, and the books in the picture is from this summer. I recommend Marita Conlon-McKenna and Lolly Winston.
Today I will start organizing one of my favourite rooms! (All of our rooms are my favourite): My crafting-room! Toodeloo!

3 kommentarer:

Lady Thirty sa...

vilken fin orkidé och lampan i fönstret gillar jag skarpt!

tack för alla recensioner :D jag har flera böcker som ligger och väntar på att bli lästa, hoppas jag kommer in i lässvängen snart!

hoppas att pysslandet med hobbyrummet går bra :)

kramelikram

Erica sa...

Den där hattaffärsboken har jag här i lägenheten. Vi köpte den i somras men någon läsning har fortfarande inte blivit av. Bara pyttelite. Men nu har jag ju som sagt läst klart min ängelsn lek så då är det nog dags. Blev lite extra sugen nu när du gav den fin kritik. Kramar

spoonful sa...

Varifrån kommer den svarta lampan? Är på jakt efter en.