Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

torsdag, februari 25, 2010

"Förseningar får stockholmare att öppna sig."

Ja, så stod det i tidningen en dag. Och det stämmer. Jag vet inte hur det ser ut i övriga landet, men vi som åker pendel hem från jobbet har jättemånga inställda tåg, och upp emot en timmes förseningar! Detta gör att vi får stå lite trångt i tåget med våra medpassagerare, och inte slår man då upp en tidning och läser. Nej, de två senaste dagarna har det varit god stämning bland oss som får stå; man småpratar lite och skrattar åt att föraren säger "det finns mer plats i mitten av tåget", för vi vet att det inte är sant. Hur? Vi står mitt i tåget. Jag har faktiskt inte riktigt sett nån som är jättesur på tåget, kanske för att man är glad för att det äntligen dök upp?

Kanske sponsras vädret av mobiloperatörerna? Ja, det är nog de enda som tjänar på alla förseningar. För visst tar varenda människa på perrongen upp mobilen och ringer nån för att meddela att man är försenad. Tjingeling!

The trains in sweden are very delayed because of the weather! Toodeloo

2 kommentarer:

Erica sa...

Jag kan inte låta bli att bli glad av kaos. Pratade med mamma idag som berättade om att det hade blivit trafikstockning i Brålanda och att människor bjudit hem resenärerna till sina hem så att de kunde sova där och att de öppnade en skola och att folk kom dit med madrasser så att de kunde sova över. Så fint.

Lady Thirty sa...

härligt att vi kan le åt kaoset också :)
jag har inte råkat ut för nåt än, eftersom att jag promenerar till mitt jobb och så går det ju bara bussar i den här stan, men jag vet att både min mor & min far har råkat ut för ett gäng förseningar.

kramelikram på dig!