Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

lördag, januari 30, 2010

Jag en vinkännare?

När jag vill prova ett nytt vin väljer jag efter flaskans etikett eller vinets namn. Ibland är det överraskande gott, som det jag valde som hette "Morgon" och hade fina blommor på etiketten. Och ibland lite mindre lyckat, som det vita vin som hade ett monogram-L på etiketten. Det valde jag eftersom mitt efternamn börjar på L. Ibland väljer jag efter namn. "Sankta Helena" har jag köpt (svärmor heter så), "LaGunilla" har jag druckit (min väns mamma heter så). Men om jag skulle gå efter familjenamn skulle det bli dyrt. Då skulle jag bara sörpla champagne vid namn "Polroger" och "Bollinger". Självklart har jag favoritviner också som jag vet är "säkra kort" och smakar gott.
Jag har bara total misslyckats en gång. Och det var när jag var yngre och köpte ett vitt vin som hette "Diamant". Det var tok-sött! Smakade parfym och gick inte att dricka. Tjingeling!
When I want to try out a new wine, I choose after label or the name of the wine. Sometimes its very good and sometimes not so good. Of course I have favourite-bottles that I know is good, but it's fun to try out something new. Toodeloo!

1 kommentar:

Erica sa...

Du väljer vin som jag väljer böcker typ! Först efter omslaget och sedan efter baksidetexten (fast du väler efter titeln). Kram kram