Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

fredag, januari 08, 2010

2 års tårta!

Rätt svar på vad jag jobbar med är: Jag jobbar i en personalrestaurant. På morgonen när jag kommer är jag kallskänka, sen gör jag iordning i matsalen och portioneringen, när vi öppnar är jag kassörska. Med "monopolpengar" menar jag rikskuponger. :-) Idag har vi ätit en sån här fin tårta. När min son föddes den 28 december för 2 år sedan, lovade jag att jag skulle göra mitt bästa att hans födelsedag inte skulle ha nåt med julen att göra, bara honom. I år var vi på båten från finland när han fyllde år och på kvällen firade vi jul i uppsala. Han fick ett bord, 2 stolar och en pall i födelsedagspresent av sin mormor och morfar. Så idag "firade" vi honom med tårta. Visst har den fin färg? God var den också!
Today we've been eating this nice cake. WHen my son was born, the 28th of december 2 years ago, I promised him to do my best that his birthday wouldn't have anything to do with christmas, just him. This year we were on the boat from finland when it was his birthday and that night we celebrated christmas in uppsala. So today we "celebrated" him with this cake. Hasn't it got a nice colour? And it tasted good too!
Jag hade köpte ett 2 års ljus med nalle som jag ställde på tårtan.
I bought a 2 years candle with a teddybear that I put on the cake.
Jack förstod inte riktigt att han skulle blåsa ut ljuset. Vi fick hjälpa honom.
Jack didn't understand that he would blow out the candle. We helped him.
Jack är inte så mycket för tårta. Men han åt några tuggor av artighet. Glad blev han i alla fall och tjatade om "tååta". Tjingeling!
Jack doesn't eat much cake. But a few bites to be polite. But he was happy and kept saying "tååta" (=cake in swedish baby-language). Toodeloo!

3 kommentarer:

Erica sa...

Vilken fin tårta! Älskar att marsipanen är blå. Min farfar fick en blå tårta på sin 80-årsdag. Vi firade honom på Jersey och jag var bara 4 men den där tårtan var nästan höjdpunkten på alltihop. Marsipan är sjukligt gott förresten. Resten på tårtan är inget att ha. Min lilla kusin är likadan. Hon åt nästan upp all marsipan på sin födelsedagstårta helt själv. Kram

Lady Thirty sa...

sötisen då!
tårtan ser jättesmaskig ut!

kramelikram
vi ses snart :D

Little Rascal sa...

Vilken fin tarta!
Bla marsipan, lyxigt!