Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

söndag, september 13, 2009

Rhodos sista dagen

Visst åt vi frukost varje dag! Såhär såg min "typiska" frukost ut: minicroissanter med nutella, skorpa med marmelad, smörgås med tomat, grekisk fruktyoghurt, färsk frukt, kaffe, grapefrukt juice och ett kokt ägg. / Of course we ate breakfast every morning! This is my "typical" breakfast: mini-croissants with nutella, rusk with marmalade, sandwich with tomato, greek fruit-yoghurt, fresh fruit, coffee, grapefruit juice and a boiled egg.
Jack tar sig tid att lukta på blommorna. / Jack makes the time to smell the flowers.
Sista dagen att få lite sol på sig. / Last day to catch some sun.
På kvällen gick vi till vår vanliga restaurang. / In the evening we went to our favourite restaurant.
De har en jättefin damtoalett skylt! / The have a beatiful ladies room-sign.
På en vägg inne på damtoaletten / On a wall in the ladies room.
Fästningen omger hela gamla stan. / The fort surrounds the whole old town.
Den är väldigt mäktig! / It is very powerful!
Dessa köpte vi minst en gång om dagen för att få i oss lite "riktigt" kaffe. Kaffet i grekland är ganska blaskigt. / We bougt theese at least once a day to get some "real" coffee. The coffee in greece is rather wishy-washy.
På natten gick vi ner till standen och tog en promenad. Den var upplyst om man hade lust att ta ett nattdopp. Dagen därpå åkte vi hem. / The last night we went to the beach for a stroll. There were some lights if you would like to take a midnight-swim. The day after we went home to sweden again.

4 kommentarer:

anna sa...

åh, rhodos, jag blir riktigt sugen på att åk adit nu!

Lady Thirty sa...

åh vad hungrig jag blev nu :)
kul att lady thirty-bagen var med på resan :)

kramelikram

Erica sa...

Frukosten tar priset! Rejäla hotellfrukostar med massor av pålägg, frukt och yoghurt är ett måste! Och så nutellan förstås. Fast jag äter den alltid för sig - i sin enkelhet direkt ur förpackningen ;)

Petra sa...

Mums, jag bara ÄLSKAR hotellfrukostar!! Angående Svejk - menar du Svejk i Stockholm eller i Prag? Kram!