Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

söndag, juli 05, 2009

Jacks skatt/ Jacks treasure

Idag har jag gjort en minneslåda/skattkista till Jack. Jag klädde en kartong med inslagspapper.Locket dekorerade jag med "captain jacks treasure map", strass-stenar och spetsband. Inuti var det lite ojämna kanter, som jag "jämnade till" genom att klistra ett prickigt band runt.
Inuti la jag dopbeviset, när han var i tidningen när han fyllde ett år och gåvobevis.
Korten han fått buntade jag ihop med band och märkte med en tag. Kort från när han föddes, kort från dopgästerna och hans ettårs dag. Övriga kort från 2008 han har fått.
Jag la även ner hans första tårtljus från hans ettårs dag. Jag blev riktigt nöjd! Hoppas han kommer att uppskatta sin lilla skatt när han blir äldre!
Tjingeling!
--------------------------------
Made a memory-box for Jack. I used wrapping papper, ribbon and stones. Inside is some memories like card he got when he was born, when he was baptised, his first birthday, and other cards, giftcertificates, when he was in the paper for his first birthday and his baptism-certificate.
I hope he likes it when he gets older!
So long!

7 kommentarer:

Perny sa...

Gud va fint. Jag önskar att jag hade ork och tid att göra sånt. Jag är glad över de pärmar jag lyckats slänga ihop åt mina barn XD

Helena sa...

Jag önskar att jag hade hälften av din pysslighet...underbart!

Lady Thirty sa...

helt underbart!
om jag får barn nån gång så ska jag också göra nåt sånt :)
himlans bra tips!

kramelikram

Stéphanie sa...

I love this idea !

Jaana sa...

Hur snyggt som helst ! Och, minsann, fick du fart på mina pysselgener med ! :-)

Unknown sa...

First : I find your blog is beautiful, I love how it looks !
Then: This memory box is so cute ! Sure he'll be happy to have it in a few years. My mother kept a lot of photos and cards from my childhood and I like looking at this.
Finally: I'm realy sorry, I don't know if my english is good enought to be understanded...

Cathe Holden sa...

THIS is a wonderful idea. I have to do this for my children, thanks so much for the inspiration!

Have a wonderful week.