Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

torsdag, juni 11, 2009

Record collection!

För några år sedan fick jag en vinylspelare till mina skivor i födelsedagspresent av Johnny. Idag satt jag och tittade igenom mina skivor och blev genast nostalgisk. En liten titt på NÅGRA av våra skivor: Min Nancy Sinatra-samling! Omslagen är SÅ mycket finare på vinyl än på cd tycker jag!
Lite tonårs-nostalgi med bl.a Kylie Minogue, Kim Wilde, Madonna och Whitney Houston.
Mina Alice Babs-singlar och Anita och Televinken. Filmmusik som jag älskar är svårt att hitta på cd. Det är ju mer "ny" filmmusik som finns då. Men här har jag filmmusiken till "Moderna Millie", "Star", "The sound of music", "Bugsy Malone" och "Sweet Charity". Skivan till Sound of music får mig att tänka på morfar. Han hade det nothäftet vid sitt piano hemma hos sig, och jag tyckte att bilden var så fin! Även innan jag sett filmen.
Några favoriter; Shirley MacClaine, Bette Midler, Nancy Sinatra, Shirley Bassey, Barbra Streisand och Dolly Parton.
Ännu mer tonårs-nostalgi!
En signerad Herrey's skiva minsann! Och lite mer barndoms nostalgi! Herrey's var på klädbutiken Attention i Uppsala och signerade skivor. Min barndomskompis mamma jobbade där då. Och ja, jag har Herrey's andra skivor också!
Jag älskar att spela vinyl skivorna på hög volym och ställa mig och måla lite tavlor. Det ger en annan känsla!
Tjingeling!
-----------------------------
A couple of years ago I got a record-player from my husband for my birthday. I love vinyl, I think the covers are more beautiful then on cd's.
Here I show you SOME of my favourite-records from my collection.
So long!

4 kommentarer:

Lady Thirty sa...

åh, vinyl...
jag håller med dig-omslagen är mycket snyggare och själva skivan är SÅ mycket roligare än en cd :)
jag har också en hel drös med vinyl...
kramelikram

Helena sa...

Men ÅH! Alla skivor på det sista foton framkallar så mycket minnen hos mig...Carolas Steg för Steg...var det inte på den "Amore" fanns?
Pinks...lyckades få komma in i deras turnébuss när jag var 5-6 år gammal - vilken lycka! :)
Ha en underbar helg!

Little Rascal sa...

Nu ar jag nostalgisk som bara den!

UNDERBART! <3

Christina sa...

Åh, LP! <3 Tyvärr bröt jag av nålen på vår LP-spelare när jag var liten så den har stått och samlat damm sen dess.. :(