Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

tisdag, april 14, 2009

Jakobstad

I onsdags kväll åkte vi båten till Jakobstad. Det var över 1000 ungdomar som var med på båten, och världens fylleslag i korridoren utanför oss. Vi åt mat, handlade lite på taxfreen och gick sen och la oss tidigt och tittade på tv i hytten. Utanför kunde man höra bråk, skratt och sång. Vid tvåtiden vaknade jag av att en tjej knackar på en hyttdörr lite längre bort. Jag antar att det är hennes kille som är i hytten, för hon ömsom bönar och ber, gråter, skriker och är arg och kräver att han ska öppna dörren "snälla, öppna", "Om du inte öppnar är det slut", "öppna jag vill säga en sak", "Jag älskar ju dig" osv osv. Efter en halvtimme började jag fundera på om jag skulle gå ut i korridoren och säga till honom att han skulle öppna dörren, eftersom jag ville sova, men jag gjorde aldrig det, för han öppnade troligtvis dörren, då hon slutade skrika.
Även om vi var duktiga och gick och la oss i tid, och ställde tv:n på väckning, blev vi väckta av en hyttstäderska på morgonen som sa att vi var framme i Åbo, och att vi borde gå ner till bildäck. Vi klädde på oss snabbt och sprang ner till bildäck, där bilarna redan börjat köra av. (De körde runt vår bil.)
Johnnys föräldrars hund, Zara och Jack kom bra överens, då inte Jack drog henne i pälsen. Då sa hon till honom.
Såhär stor har Junior blivit sen Juni förra året. Gosig är han också.
Han springer jättefint och snart ska han bli inkörd.
Junior
Järnvägsstationen som ligger nära mina svärföräldrar är så fin, att jag var tvungen att ta ett kort, tyvärr gick jag inte in i stationen, men det såg lite modernare ut genom fönstret.
Klockan på Järnvägsstationen i Bennäs.
Johnnys mamma hade köpt en bok med foton på alla konfirmander som konfirmerats i Oravais (en by i närheten, där hon växte upp) från 1917 och framåt. Jag kastade mig över den och tittade på alla fina klänningar, dräkter och skor under 40, 50 och 60-talet. Detta är hennes konfirmand-grupp.
Närbild på Helena (Det är hon i mitten av flickorna med mörkt hår, sido-lugg och halsband som syns) Fint!
Johnnys föräldrar sparar nästan allt pynt som han gjort när han var liten och gick i skolan. Denna påskhare har han gjort. Det fanns också en tupp i lera, en tupp i papper som man hänger och annat pynt som barn och barnbarn och vänner gjort.
Jack fick en jättesöt luvtröja med pandor på av sin farmor och farfar. Väldigt vårig!
Jag och Johnny köpte en luvtröja till Johanna också. Vit med stjärnor och jättefin på henne!
Till min lilla Iittala-samling (ja, jag börjar få ihop en samling nu) fick jag dessa fina kivi-ljuslyktor av mina svärföräldrar. Det är årets nya färg på Iittala. De blir jättefina när man tänder de!
På båten hem köpte jag (förutom godis, godis, godis) en mumin-penna.
Och på Tiimari i Jakobstad köpte jag dessa blanka kort, så att jag kan börja rita mer kort än jag redan gjort.
På båten stod det såna här trekanter med reklam för Jack Daniel's. Vi frågade om vi fick ta med en hem, och det fick vi. Vi tyckte att det passade jättebra vid baren. Och extra kul eftersom Jack heter Jack!
Båten hem var lugnare (vi åkte dagsbåten). Jan Johansen uppträdde och sjöng "Se på mig". Det var en kul överraskning. Han hade uppträtt kvällen före, och var med i final-showen på dagen, då båten närmar sig stockholm.
Förutom att vi varit hos barnens farmor och farfar och vilat och umgåtts, har vi även varit och träffat Johnnys barndomskompis, Jörgen och hans familj. Och Johnnys gudmor Rosmarie och hennes man John och barn Sebastian. Av Rosmarie och John fick Jack en finlands-älg. Den får jag visa vid ett senare tillfälle, eftersom den just nu ligger i tvättmaskinen.
Mysigt har vi haft det!
Tjingeling!
----------------------------------------
Some pics from Jakobsstad, where we celebrated easter.
So long!

2 kommentarer:

Lady Thirty sa...

det blev ju en härlig påskhelg trots de fulla kidsen på båtresan till Finland :)
hästen är supertjusig!
kul grejor ni fått och köpt.

välkommen hem igen!
kramkram

Daisy dapper sa...

Daisy dapper öppnar en butik på Södermalm i Stockholm Lördagen den 25, april på Katarina Bangata 33. Ni är hjärtligt välkomna på invigning för att fira med oss.
Vi har öppet från kl. 10.00-18.00 på invigningsdagen. Ta gärna med dig någon vän så ses vi där.

Mycket välkomna!

Hälsningar
Daisy dapper - clothes and stuff