Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

torsdag, mars 26, 2009

Äntligen sol!

Idag har vi spenderat dagen med att gå promenad hela dagen, känns det nästan som. Jag tittade på vad folk gjort i sina trädgårdar och uteplatser, och blev riktigt sugen på att börja göra iordning vår uteplats, så jag tittade lite på nätet. Dessa parasoller ser ut att komma direkt från Hawaii (finns även i gult och grönt), jag skulle absolut kunna tänka mig en av dessa, men jag tror inte att nån annan i familjen tycker om de....återstår att se. De kostar 199:- på Rusta.
Vi behöver två stora zinkhinkar att plantera 2 träd i. Denna kommer från IKEA och kostar 69:-
Det här är solcellsdrivna lyktor. De skulle jag vilja hänga vid uteplatsen, eller i nåt av våra träd. De kostar 99:- på IKEA.
Nåt jag däremot inte hittar är snygga dynor till utemöblerna. Vi behöver 5 stycken. Men jag hittar bara enfärgade och randiga mest, och det vill jag inte ha.
Sen har vi en JÄTTEstor kruka som jag ska så en av mina favoritblommor i; förgätmigej. Men detta projekt med uteplatsen blir ju senare, när frosten slutat komma på nätterna.
Men det är ju mysigt att längta!
Tjingeling
----------------------------------
Today it was sunny! And I started to plan our garden. You can see some of my cravings on the pictures above.
Of course I'm not starting yet, I have to wait for warmer weather.
But it's cozy to plan and long!
So long!

6 kommentarer:

punk in writing sa...

Åhh, sol...

Här är det mest snöblandat regn. Nästan så man tror att våren har gått vilse.

Linnea sa...

Haftig parasoll. VI behover en...199 kr var ju inte sa dyrt...men ar kanske i samma sits som du...tror inte min pojkvan skulle gilla den:)

Lady Thirty sa...

jag gillade lyktorna :) very nice!

kramelikram

Pixi sa...

Härliiigt med solen!! Ha nu en underbar helg! kramelikram =)

Lisa sa...

Å de där parasollerna är söta, vi har en gul, men den blev solblekt!?! Lite dåligt :)

Zizzi sa...

Punk in writing: Snön har kommit tillbaka med buller och bång!

Linnea: Min man gillade den inte, men jag ska få en "vipp"stol av min mamma, och då kan jag köpa parasollet till den istället.

Lady thirty: Visst var lyktorna fina!?!?

Pixi: Ja, men solen har gömt sig sen dess!

Lisa: Tråkigt att den blev solblekt!

Kramar