Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

fredag, februari 20, 2009

Böcker!

Vår son slukar böcker ;-)

Likaså hans far och mor. Vi läser jättemycket böcker! Det är så mysigt!
Innan man ska sova, på tunnelbanan, framför brasan i fotöljen. Men jag sätter mig sällan mitt på dagen och läser. Det är oftast på kvällen, eller om jag ligger och är sjuk, eller om jag åker tåg eller tunnelbana nånstans och är ensam.
Framförallt älskar jag memoarer och biografier!
De fem bästa i den genren som jag läst är:
1. Lauren Bacall "Jag själv"
2. Ingrid Bergman "Mitt liv"
3. Alice Babs "Född till musik"
4. Ava Gardner "Ava"
5. Annalisa Ericsons två biografier

Däremot har jag aldrig (vad jag kommer ihåg) läst en modern deckare. Jag har läst bl.a agatha christie och älskar att se deckare på tv. "Mrs Marple" är favoriten! Men jag har aldrig riktigt känt för att läsa nån deckare. Om jag skulle göra det i framtiden, vilken skulle du rekommendera?

När jag inte läser "fakta"böcker, så älskar jag att läsa lättläst skönlitteratur. Just nu håller jag på att vänta på "Shopaholic and baby" ska komma ut på svenska. Jag har läst "En shopaholics bekännelser", "En shopaholic i New York" och "En shopaholic får en syster". Förresten så har filmen "En shopaholics bekännelser" biopremiär den 20 mars och den ska jag se! Dessa böcker går väl inte till historien som de mest välskrivna, men ibland är det skönt att bara läsa en bok som man läser ut på nån kväll.

En annan serie böcker jag har fastnat för är av författaren Mitch Albom; "Tisdagarna med Morrie" (finns en fin film på den också!), "Fem personer du möter i himlen" och "Ge mig en dag till". Dessa tre böcker är fiktiva, men får en att tänka. Det är meningen att man ska börja tänka efter lite efter man läst de.

Ja, det var lite om böckernas härliga värld! Om du har nån bok att rekommendera, gör gärna det.
Tjingeling!
--------------------------------
In our family we "eat" books!
So long!

3 kommentarer:

Lilly Lee sa...

Jag älskade; Kathy O'Beirne - Säg det inte till någon.

Den är bra för att den är sann och jäkligt läskig! Handlar om hennes liv som föräldralös, och när hon satt på alla "arbetsinrättningar" som barn i Irland.

Lady Thirty sa...

jag tipsar om "Mossvikenfruar: chansen" lättläst och gullig, sen är ju jag en sån där som gillar deckare och spänning :)
tips på rätt okej såna: Lars Bill Lundholm har skrivit tre böcker om mord i Stockholm de kan du läsa.

kramelikram

ps. jag visste att du skulle rösta som du gjorde ;)

Zizzi sa...

Lilly Lee: Ska kolla in den boken!

Lady thirty: Jag har förhandsbeställt lite Emma Hamberg böcker från bokrean.

Kramar