Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

måndag, januari 19, 2009

Pillow talk!

Den svenska titeln är "Jag hatar dig, älskling!"
Songwritern/playboyen Brad Allen (Rock Hudson) delar telefonlinje med inredningsdesignern Jan Marrow (Doris Day). Han pratar jämt i telefonen med olika kvinnor och sjunger kärlekssånger till de, medans hon retar upp sig på att aldrig få telefontid. Ett litet mini-krig bryter ut de emellan. Jan går till telebolaget och klagar. Bolaget skickar en kvinnlig kontrollant till Allen som han charmar. Vilket leder till att de är tvungna att bestämma vilka tider de får använda telefonen som "deras".
När Brad sen ser Jan i verkligheten blir han förälskad, och förstår att han inte kommer ha nån chans att komma henne nära som Brad Allen, eftersom hon hatar honom. Då lägger han till sig med en falsk personlighet från Texas; Rex Statson - den perfekta gentlemannen. Hon faller för honom.
Detta är en mysig film. Tyvärr hittade jag inga interiör-bilder från Jans lägenhet, som är så himla läcker!
Filmen har nyfilmatiserats för några år sen och heter då "Down with love" med Reneé Zellwegger och Ewan McGregor. Men den filmen är inte alls lika bra som originalet. Kanske för att nyfilmatiseringen saknar charm.
Tjingeling!
-------------------------------
"Pillow talk" an old movie with Doris Day and Rock Hudson.
So long!

6 kommentarer:

~~*Pennyshouse*~~ sa...

*Hej hej!

ååå jag älskar dessa gamla filmer...så njutbara.härlig inredning å fräcka kläder.

underbart halsband...har för mig att jag hade ett oxå + indianmockasiner...*LER*

Kram Nilla

Pixi sa...

Doris Day ,det var hon som sjöng"Que sera sera" Det kom från nån film som jag sett ,men kommer inte ihåg.Rock Hudson var oxå en bra skådis men synd att han dog i aids -84 tror jag..Ha en great monday!" =)

Linnea sa...

tack for det fina paketet som kom med posten idag. Alltid kul att fa post...extra kul nar det ar fint inslaget med ett fint kort. Servetterna kommer passa alldeles utmarkt i vart nya kok! Tack!!

mothersvea sa...

Jag alskar hur skadespelarna agerade i den tidens filmer det var sa mycket charmigare och mer teatraliska! jag sag den med ewan mcgreggor men den gillade jag inte alls hoppas orginalet ar battre :)

Hem och Lycka sa...

Tack snälla rara för awarden, jättegulligt av dig!

Så mysigt med gamla filmer, tyvärr är det länge sen jag såg en..

kram

Zizzi sa...

Pennys house: Visst har de läckra kläder och fin inredning! Jag blir nästan alltid avundsjuk. Kanske för att inredningen och kläderna är i min stil, men lite svårare och hitta numera...

Pixi: Doris Day sjöng den filmen till Alfred Hitchcooks film "Mannen som visste för mycket", men hon sjunger nästan alltid nånting i filmer.

Linnea: Skönt att det kom fram! Och att du tyckte om de!

Mothersvea: Jag såg också den med Ewan, men tyckte inte om den! Den kändes "falsk". Originalet är MYCKET charmigare och roligare att se!

Hem och Lycka: Det ÄR mysigt med gamla filmer. Och awarden är du verkligen värd!

Kramar