Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

lördag, januari 10, 2009

Guldsolen 2008

För femtonde året i rad delar Nils Petter Sundgren ut Nyhetsmorgons filmpris "Guldsolen" som i år tillfaller den finska skådespelaren Maria Heiskanen (som bl.a spelade den kvinnliga huvudrollen i "Il Capitano" som handlade hon Åmsele-morden.)
- Jag känner mig jättehedrad och lycklig. Nils Petter är ju mr. Film! Just att det är han som valt mig av alla, det är underbart, säger Maria Heiskanen.
Motivationen till priset lyder:
"För titelrollen i filmen 'Maria Larssons eviga ögonblick' där hon visar djup inlevelse och värme."
Filmen är skapad av Jan Troell och är golden globe-nominerad. Filmen har också valts till sveriges Oscarsbidrag och har nominerats till 8 guldbaggar.
Källa: tv4.se
Tjingeling!
---------------------------
A finnish actress, Maria Heiskanen won the swedish special movie-award "Guldsolen" (The sun of gold).
So long!

2 kommentarer:

Ann-Catrin sa...

Hej vännen!
är allt bra?
Jag måste kika runt här nu.. länge.. för oj vad jag har missat!!

Alltid lika mysigt att besöka din blogg!

kramar
A-C

Zizzi sa...

Tack så mycket! Vad glad jag blir!
Kramar