Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

torsdag, januari 29, 2009

Bind in minnena

När jag får kort i brevlådan, vid födelsedagar, eller små kort till blommor vill jag gärna spara de. Jag har haft de liggande lite varstans i högar, men nu har jag kommit på hur jag ska göra. Jag ska köpa färgade kuvert och göra som jag gjort med 4 vita kuvert:
Ta 4 kuvert. Vik bak flikarna på 3 av de och klista med det befintliga klistret på det bakersta kuvertet. Så det blir såhär. Nedre kanten kan du fixera med lim eller dubbelhäftande tejp.
Sen stoppar du in korten i de olika facken som bildats i "dragspels-kuvertet"
Vik fliken från det bakre kuvertet över alla kuvert och knyt ett fint band runt bunten. Skriv sedan på vad det innehåller.
Dessa buntar som det kommer att bli, kommer jag sen att spara i en låda, nice and neat!
Tjingeling!
-----------------
How to make a simple keepsake for your memories; cards and nice notes.
So long!

3 kommentarer:

Lady Thirty sa...

så fiffigt :D

kramelikram

Anonym sa...

nämen oj vad fint! Jättebra tips!

Kram Marie

Zizzi sa...

Lady thirty: Visst blir det både fint och organiserat!

Om mig: Tack!

Kramar