Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

torsdag, december 11, 2008

Trolltyg i Tomteskogen

Vart tog "Trolltyg i Tomteskogen" vägen? Många kommer ihåg den populära tecknade film som i original hette "Gnomes". Filmen, som senast sändes 1989, var inspirerad av boken med samma namn ("Tomtar" på svenska) och handlar om storebror Tor, 101 år, som ska gifta sig. Tors utvalda är den söta blondinen Lisa som snart ska komma med sina föräldrar och sibiriske farbror Kastja. Men i skogen bor också tomtarnas fiender-trollen.
"Fjant"
Men det är osäkert om vi någonsin kommer att få se den igen. SVT har nämligen ingen rätt att visa programmet - beroende på att ingen vet vem som äger rättigheterna!
Jag kan avslöja att du kan se den på internet, om du söker...
Tjingeling!
------------------------------------------------
A film that captured my whole generations hearts. But since 1989 TV will not send it, because after a bankruptcy nobody knows who owns it...
So long!

7 kommentarer:

A spoonful of mint sa...

Just det, den ja! Själv saknar jag Beatrix Potter som visades dagen före julafton. Vart tog den vägen?

Perny sa...

Man kan se den hemma hos oss på video också :)

Anonym sa...

oj oj jag ALSKADE trolltyg i tomteskogen!! ska genast koll upp den pa natet ;)

fridas favoriter sa...

Det är en riktig barndomsklassiker, hurra för internet som gör det möjligt att se den så ofta man vill nu för tiden! :) Kom ihåg att jag var lite rädd för trollen när jag var liten, men Fjant var söt... ;)

Lady Thirty sa...

trolltyg i tomteskogen var ju favorit nummer 1!
ska leta reda på det på nätet(jag har faktiskt också den på vhs...)

kramkram

Zizzi sa...

A spoon full of mint: Beatrix Potter har jag också saknat, men jag köpte den för någon månad sedan på dvd, så nu kan jag se alla djuren dansa balett igen :-)

Perny: Jag måste också leta upp den, om den finns på dvd? Men det gör den nog inte, eftersom äganderätten inte är klar.

Mothersvea: Det gör du rätt i!

Fridas favoriter: En av mina favoritscener när jag var liten var när ett troll slog på en massa flugsvampar och trodde det var tomtar! Jag var också lite rädd för trollen.

Lady thirty: Visst är det en favorit!

Kramar till er!

ingegerd sa...

hej det är en sådan underbar film!jag saknar den också!!jag har hört att den filmen bran upp i en brand men om det stämmer vet jag ej...?!ha det så gott!