Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

måndag, december 29, 2008

Jacks första födelsedag

Så var det tillända; jacks första födelsedagskalas.
Tyvärr var hedersgästen lite ledsen och "mammig", men förklaringen kom när gästerna höll på att gå; Jack håller på att få två tänder nertill och två tänder upptill samtidigt! Självklart har han lite ont då. Så han har sammanlagt nu 8 tänder ute. Mammas STORA pojke!
Servetterna har jag köpt på Åhléns i höstas, och tyckte att de passade till kalas.
Tårtan bakade Jacks pappa på morgonen. DEN VAR JÄTTEGOD!
Självklart fick Jack äta tårtan själv. Och lite fick han nog i sig, men det mesta hamnade i händerna och på bordet.
Jack bland sina presenter han fick.
Dessa kort fick han av Lady thirty (gudmor) med kärlek, Anki och Micke (gudfar), farmor och farfar och längst ner från mormor och morfar.
Två par skor från mormor och morfar fick han.
Även denna fina stol fick han av mormor och morfar. Lady thirty har målat på den. Jack är ju döpt efter Johnny Depps karaktär "Captain Jack Sparrow". Vi kunde inte döpa honom efter Depp, eftersom hans far redan heter Johnny. Därför fick han namn efter en av Johnny Depps bästa prestationer. Därav "jack".
Sjörövar-temat fortsatte i gudmors två tavlor hon ritat till Jack.
Dessa två härliga plagg fick han också av sin gudmor och hennes fästman.
Av sin gudfar och hans fästmö fick han denna tågbana med hus och träd och skyltar i kombinerad julklapp och födelsedagspresent.
Min bror (jacks morbror) gav honom detta stapel-torn som han lekte med så snällt.När storebröderna kom hem fick jag dessa två fina leksaker; av Tim fick han larven som man trycker ner på mitten, sen åker den iväg med en väldig fart! Av Ted fick han elefanten med olika toner på märkena på snabeln, och på ena handen finns olika melodier. När gästerna hade gått, var det mörkt nog att mysa till det med lite ljus. Vi tände Jacks dopljus bland allt julpynt.
Tjingeling!
-------------------------------------------------
Jacks first birthday. His dad made the cake, that he ate by himself (mostly he feeded the table and his hands). And all the cards he got and the presents. Jack got his name from Johnny Depps character "Captain Jack Sparrow", therefor the pirate-themed presents.

When all the guests had gone home, it was dark enough to light some candles. We lit Jacks cristian-candle among all the christmas decorations.

So long!

3 kommentarer:

Petra Månström sa...

Hihi - tyckte Jack gjorde ett kanonjobb med tårtätningen, hörru =) Och tack för info om min husgud Patrick Swayze!!

Maria sa...

SÅ fina saker han fick lilla killen!!

Zizzi sa...

Petra: Ja, han får nog i sig mer tårta nästa gång tror jag :-)

Maria: Ja, visst fick han finfina saker och gott sällskap!

Kramar