Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

lördag, december 13, 2008

Happy Lucia!

Den här kyrkan "Seglora kyrka" fick jag med mig som julpynt av mamma och pappa när jag flyttade hemifrån. Det är en elektrisk lampa i. Jag tycker att den är så fin och sprider mys-ljus.
På mammas och pappas gata har de som tradition att på kvällen samlas alla barn från gatan och närliggande gator, och sen går de som ett luciatåg gata upp och gata ner och sjunger. Medans alla grannar och vuxna går ut och tittar på. Det tycker jag är en mysig tradition.
Ha en trevlig lucia!
Tjingeling!
------------------------
I got this church from my mom and dad when I moved away from home. Its electric. I like it a lot, its nice and makes a cozy light.
On my mother and fathers street they have a tradition; in the evening all the children from the street and streets nearby gather aroung and then they walk street up and street down while singing christmas carols. With Lucia-clothes on. All the grown-ups stands outside their houses and look. I think its a cozy tradition.
Have a happy Lucia!
So long!

5 kommentarer:

Lady Thirty sa...

så sött!!!

Maria sa...

Det lät som en jättemysig tradition!
I vår förra by så bjöd jag in alla barnfamiljer till oss på glöggknytis och improviserat luciatåg för barnen på lucia. Men det fungerade så bra för att det var ett begränsat antal...var jättemysigt!

Miss Agda sa...

Ha en trevlig Lucia du med! Kram

Poppins sa...

Roligt med kyrkan som lyser så fint. Och så sött luciatåg!
Tack för idén om hur jag kan hänga mina silverdekorationer. Just nu har jag bara lagt undan dem men ska nog plocka fram dem igen.
kramar från Poppins

Zizzi sa...

Lady thirty: Tack!

Maria: Visst är det mysigt med traditioner och luciatåg?

Miss Agda: Tack!

Poppins: Bra, för jag tycker att silverdekorationerna du köpt såg så fina ut!

Kramar