Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

söndag, november 30, 2008

Tokigt eller fint?

Igår julpyntade jag hemma. Jag "lägger inte till" julpyntet, utan jag packar ner det som brukar stå på hyllorna (prydnader) och ersätter med julpynt. Igår hittade jag en massa fina julgranspynt som jag inte hänger i julgranen längre, eftersom de är i "fel" färg. Granens glitter är i guld. Så jag tog ner alla mina autograf-tavlor i hallen och ersatte med julgranspynt.
Det kanske ser lite tokigt ut på bild, men jag tycker att det blev lite fint, men jag är osäker. Maken skakade roat på huvudet när jag gjorde detta. Han vet att jag älskar glitter och julpynt, så han sa inget.
Min första "egengjorda" julgrupp! Krukan hade jag sen förr. Jag köpte tre hyacinter och mossa, som jag la omkring. Sen tog jag pärlnålarna från min numera kasserade brudbukett och stack in i mossan lite här och var. Sen tog jag ett rött band och band runt krukan. Nu står den i sovrumsfönstret och ska sprida väldoft.
Kom ihåg att idag är sista dagen att tävla! Klicka på bilden i högerspalten!
Tjingeling!
----------------------------------------------
Christmasdecorations in my hallway. And my first "homemade" christmas-pot. Remember that today is the last day of the competition. Click on the picture of the two hearts i the right column.
So long!

6 kommentarer:

Maria sa...

Hej!
Lite tokigt MEN också FINT!
Jag gillar när det är lite tokigt, då reagerar man! Din lilla julgrupp med pärlnålarna är jättefin!
Hur ser den tredje lilla tomten ut? Vi har hittat våra två på loppis och jag skulle gärna hitta den tredje modellen också eftersom de två äldsta barnen har varsin av de där och min lilla tjej inte har någon...

Lady Thirty sa...

jag tycker att det var häftigt.
nyskapande, sånt gillar ju jag :)
julgruppen blev kanoners!

kramelikram & glad första advent & tack för en trevlig dag igår :)

Petra sa...

Hello! Det är väl helt rätt att byta ut delar av inredningen till en juligare variant. Snyggt och originellt!

Lilly Lee sa...

Snyggt och eget! Jag är väligt för att ha ett personligt hem!

Jo det var lite tomt igår, men vi köpte oss ett nytt sällskapsspel; Retro. Det var ett slags kunskapsspel om 50-90talet! Lite knepigt först att förstå reglerna men vi kom in i det efter ett tag, men man ska nog vara fler än 2 också på det ;-)

Sen blev det lite glöggprovning också! Testade Duvfenkrooks blåbär-lingon glögg!! JÄTTEGOD!

Anonym sa...

Autografvägg?!?!?!?
Har du en sån!?
Coolt!!! Har du Björn Kjellmans autograf kanske?
; )

Kram!

Zizzi sa...

Maria: Jag mailar dig en bild på den tredje tomten, så du får se.

Lady thirty: Tack själv!

Petra: Tack!

Lilly Lee: Sällskapsspel är alltid kul! Jag ska testa glöggen jag också! Men har inte hunnit än.

Mariakoden: Nej, tyvärr har jag inte Björn Kjellmans autograf.

Kramar till er alla!