Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

torsdag, november 27, 2008

Strutar

Ännu ett pysseltips från Martha Stewart;
Strutar kan man klippa ut från vanligt papper, eller kort. För att skapa dessa; rita en båge från hörnet av papperet med hjälp av en pennkompass som är öppnad så mycket som möjligt. Med hjälp av mönstersaxar klipper du på insidan av linjen. Rulla papperet till en strut och häfta ihop; stärk med tape på insidan. På bilden har de också återanvänt gamla julkort, som dekoration på struten.
Glöm inte tävla här!
Tjingeling!
---------------------------
Another great christmas-tip from Martha Stewart;
Cones can be cut from plain paper or from greeting cards. To create, draw an arc onto a corner using a compass opened up as wide as it can go. Using a pair of pinking shears, cut inside the line. Roll the paper into a cone and stample; reinforce with tape along the inside seam. On the picture you can also see that they've been using old christmascards as decorations on the cone.
Don't forget to compeed here!
So long!

4 kommentarer:

Loppisliv sa...

Hejs svejs! Tack för gratulationen :-) Martha ja, visst är hon pysslig. Själv har jag inte gjort en enda strut i år. På måndag ska jag på pysselkväll då hoppas jag att jag ska få gjort några stycken ialla fall. Här står ju en instruktion precis hur man ska göra också, det tackar man för. Ha en underbar torsdagskväll. Kram Paula

Lady Thirty sa...

vilket bra tips!
jag vill att du ska bo närmare mig så att vi kan pyssla alla lediga dagar :D

kramelikram

Zizzi sa...

Loppisliv: Jag har inte heller gjort några strutar än, men jag ska försöka hinna med det efter helgen.

Lady thirty: Jag tycker också det vore kul att bo närmre, då kunde vi ha pyssel-dagar och bak-dagar m.m.

Kramar till er alla!

Anonym sa...

Oh sa himlans tjusiga! och tack for lanken ;)