Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

tisdag, oktober 14, 2008

Rensningen har börjat!

Jag har sparat min torkade brudbukett i tre år. Jag har aldrig vetat var jag vill ha den, för att den inte ska börja spara FÖR mycket damm. Jag har fina bilder på den när den är ny och fräsch, så jag funderade en liten stund och kom på att det är dålig feng shui att ha torkade blommor. Så jag bestämde mig för att slänga den. Här är sista bilden på min torkade brudbukett.
Pärlorna som satt i varje blomma sparade jag däremot. Kanske kan "pimpa" nån krukväxt med de, eller hitta på nåt annat pyssel? Nån som har nån idé?
De här två tygerna var "snörda" runt buketten. De är mer åt det lila hållet, men när jag tar kort påden ser de nästan blått ut.
Lila mesh och lila med glittrande stenar. Detta kan jag också göra nåt annat av, så det sparade jag.
Det här fina glaset har brudbuketten stått i. Det är ett favoritglas jag fick av alla tjejer på min möhippa. På framsidan står det "Cecilia Hedlunds sista kväll med gänget. 20 13/7 05"
På baksidan står allas namn som var med.
Och på "foten" står "Cissi + Johnny = Sant"
Detta glas använde jag att dricka kaffe ur, det är jättegott att dricka ur! Men sen sa hon som gjort glaset (Perny) att färgen kanske försvinner när man diskar den i maskin, så då ställde jag buketten i glaset. Men nu ska jag börja använda det igen, till kaffe! Jag får handdiska den!
Tjingeling!
----------------------------
I've thrown away my wedding-bouquet! It had become a dust-saver. But I saved the pearls and the fabric that was wrapped around it. And I still have my glass from the wedding-shower!
Toodeloo!

2 kommentarer:

Petra sa...

Kan föreställa mig att det var ett svårt beslut att till slut slänga blommorna.

Perny sa...

Va fint att glaset kommer till användning igen. Jag tror inte det ska vara nån större fara med maskindisk nån gång ibland, bara inte varje dag.