Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

torsdag, oktober 16, 2008

Jacks rum!

Såhär blev Jacks rum! Det blev bra och ser sååå mycket större ut än när Johanna bodde där. Kanske för att Johanna har större säng och skrivbord och lite större möbler än han har. Jack verkar trivas i sitt nya rum, och han känner ingen annan 9,5 månaders bebis som har eget rum. (Han har inte lärt känna någon annan i sin ålder än) Följ med på en liten rundtur i hans rum:
Ovanför skötbordet så har han två vägghyllor, som fick vara kvar för Johanna. Den översta hyllan har gosedjur, virkade tårtan och hans hand och fot avtryck från när han var 6 månader.
På den nedre hyllan står diverse doppresenter, tillsammans med hans dopljus och födelseannons som är inramad.
Bredvid skötbordet står hans bokhylla. Han har ganska mycket böcker för att inte kunna läsa än. Jag läste "Mumin går vilse" för honom igår, men han hängde inte riktigt med, men verkade tycka om att höra min röst, så han höll sig lugn i sin säng.
Här i fotöljen kan jag sitta och amma eller läsa en bok medans han leker i sitt rum. Det är nog skönt för oss båda. På väggen hänger en tavla hans gudmor maria har gjort åt honom. Den tycker han JÄTTEMYCKET om. Han tittar på den hela tiden!
Fönstret saknar gardiner, men hans snälla mormor har beställt tyg till de, så snart kommer han ha gardiner. Han har dock en vit rullgardin som man kan rulla ner. På fönsterbläcket står hans nya tåg från Rhodos, och min gamla Brio-skallra. Ovanför sängen hänger hans kanin-speldosa (man drar den i svansen och den spelar!) Hjärtlampan fick också vara kvar för Johanna, det är bra nattlampa. Hans mobil hänger där och två tavlor som Maria har gjort!
Ovanpå hans byrå sitter hans Monki, 2 mumintroll, en pirat-nalle och diverse andra leksaker. 2 Lambi-lamm står där också. Han har en favoritreklam på TV nämligen. Det är när Lammet går i stan och tillslut hittar in i en diversehandel och lägger sig och sover på ett paket Lambi. När den går på tv sitter han alldeles tyst och tittar!
Jacks hängare, där jag har hängt upp hans hawaii-skjorta som jag är lite kär i! Bokstäverna har han fått av sin mormor. De hängde jag emellan knopparna!
Vad tycks? Blev det fint?
Tjingeling!
----------------------------------------
Today I show pictures from Jacks first room. He seems to like it there!
What do you think?
Toodeloo!

6 kommentarer:

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så härligt med ett eget rum! Och så mycket fina saker han har...redan!
kram
Marie

Lady Thirty sa...

vad fint det blev!!!
kul att han gillar sina tavlor :)

kramelikram

Jennica med vit inredning sa...

sv; tack för tipset, det ska jag definitivt ha i åtanke :)
kram

Pixi sa...

Snyyggt!!! Oj vad många tävlingstips!! Man vill ju nästran var med o tävla om allt! Kram !=)

Zizzi sa...

Marie: Ja, han är lite bortskämd med saker, men mycket har jag haft som liten.

Lady thirty: Tack!

Jennica: Varsågod! Fin tapet du bestämde dig för!

Pixi: Tack!

Kramar till er alla

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Vad fint:) Och killarna har också fått ett kanon boende! Skönt att vara lite själv, och ändå nära hemma:)

Susanne