Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

torsdag, augusti 21, 2008

Till Finland

Idag åker vi kvällsbåten till Finland. Vi ska dit på begravning då Johnnys mormor har dött. Jag har aldrig träffat henne.
Men jag har så mycket att skriva om, så jag har schemalagt ett inlägg varje dag tills jag kommer tillbaka (på måndag kväll).
Jag har inte varit på någon begravning i vuxen ålder. Jag har varit på min morfars, den kommer jag ihåg, det var det svåraste jag har gjort - att se morfars kista i kyrkan. Han är den jag saknar allra mest! Det är tack vare honom jag tycker om jazz. Själv var han körledare åt två-tre olika körer i Skellefteå. Han spelade saxofon och piano. Varje jul var det han och jag och pianot. Han spelade och jag sjöng "Gläns över sjö och strand". Det är en av de finaste julsångerna jag vet, fortfarande. Men jag börjat näsan alltid gråta när jag hör den, för att den påminner så mycket om honom. När min farmor och min mormor dog tyckte mamma att vi var för små för att vara med på begravningen, så vi fick möta upp de sen och gå på fikat efterråt.
Tjingeling!
Today I'm going to Finland. We're going to my husbands grandmothers funeral. I have never met hr.
But I have a lot to write about, so I've writtened one thing every day until the day I come home (monday)
I've never been to a funeral since I've grown up. I've been to my grandfathers, it was the hardest thing to do! He's the one I miss the most! Its thanks to him I love jazz! He played the saxophone and piano. Every christmas it was him, me and the piano. He played and I sang a special christmas song. It is my favourite christmas song still, but I almost always cries when I hear it. It reminds me of him. When both of my grandmothers died my mother thought I was to little to be in the funeral. I met them afterwards and went with them to the coffee after.
Todeloo!

6 kommentarer:

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hej !

det låter mysigt med finlandsbåten men inte för begravningen...usch det är inget vidare att gå på.men pånått sätt är det ganska skönt för man får gråta av sig.å tankevärksamheten får rulla i skallen på både det ena å det andra..ja så tycker jag iallafall.

bakgrunden blev jag såå nöjd med....*LER*
o u klickar pden llla rutan uppe till vänte påmin blogg å kommr du ill en sida med massa rolig å fina bakgrunder.Om du behöver hjälp så säg bara till.det var lite krångel innan jag fick dit min.

ha det bäst!
krm Nilla

Garderobsgrubbel & Byråbekymmer sa...

åh ja! the dirt är en fantastisk bok!

kram!

Inredningsgalen sa...

Hej du!
Tack för din fina ide, har funderat på något liknande. Måste bara se om det går att borra i metallen!
Tusen tack!!!

Lilly Lee sa...

Hej! Du har ju så fin blogg nu så jag antar du redan hittat vart? ;) Jag hade en liten ikon långst uppe i vänsta hörnet, var det den du hittade..? Kram!

Lady Thirty sa...

åh vad tjusigt du har fått till det här på bloggen!

ha det så bra du kan ha det under din lilla Finlandstripp.

kramelikram

johanna sa...

ang factorygirl, se den!!!! helt fantastiskt bra!!
rekomenderar även boken Edie girl on fire av melissa painter o david weisman!!!