Välkommen till min blogg!

Jag har, efter ett ganska långt blogguppehåll, börjat blogga igen! Och nu tycker jag det är kul.
På måndagar kommer jag att skriva om film/tv/galor och böcker; showbiz alltså! På tisdagar har jag vinyl-dag. Då går jag igenom vår skivsamling på vinyl och lyssnar till gamla och nya låtar och skriver om minnen och tankar kring det. På torsdagar får ni se minnen och höra berättelser genom saker jag har i hemmet och varför jag har de. På söndagar rapporterar jag om vilken film-mat jag lagat till under lördagen. Jag kommer laga mat som dykt upp i olika filmer och tv-serier, eller som har ett gemensamt tema för den månaden. Just nu håller jag på med mat från serien Mad Men.
Välkommen!

måndag, augusti 04, 2008

Gräsliga muffins!

För några dagar sedan bakade jag dessa "gräsliga" cupcakes!
De blev jättegoda! Nedan följer receptet!
GRÄSLIGA CUPCAKES!
Gör vanliga muffins.
TILL TOPPINGEN:
Marängsmörkräm:
4 äggvitor
250 g strösocker
En nypa salt
250 g osaltat smör, rumstempererat
Vaniljsocker
1. Lägg äggvitan, sockret och saltet i en skål placerad i en kastrull med sjudande vatten och blanda ordentligt. Rör ofta så att inte äggvitan stelnar av värmen.
2. Ta av skålen från värmen, efter ungefär 5 till 10 minuter, när blandningen är varm och sockerkristallerna har smält. Vispa upp marängen så den får sin fulla volym och fortsätt röra tills den har svalnat.
3. Tillsätt smör och vaniljsocker i marängen - smeten kommer att minska i volym och se ut som den har stelnat i konsistensen. Fortsätt vispa tills smöret har arbetats in fullständigt i marängen. Den ska vara mjuk, lätt och fluffig.
4. Den här smörkrämen håller sin konsistens i 1 till 2 dagar i sval rumstemperatur, alternativt kan den förvaras i kylskåp i upp till två veckor.
5. Färga marängsmörkrämen med hushållsfärg (jag valde grön). Bred över krämen över cupcakesen!
6. Häll upp kokosflingor i en skål och färga med samma hushållsfärg. Sprid över flingorna över muffinsen med fingrarna. Sätt eventuellt dit en dekoration.
FÄRDIG ATT ÄTAS, men är godast om de får svalna tillsammans i kylskåpet nån timme.
Tjingeling!
A couple of days ago I made som green cupcakes!
Delicious!
Todeloo!

3 kommentarer:

Lady Thirty sa...

de ser väldans smaskiga ut :)

Stämningsfullt sa...

Hej!
Ser goda och färgglada ut :) De där skulle nog barnen älska :)
Kram.

Maria sa...

Kul med lite humoristiska bakverk oxå :)Verkligen smarrigt de låter, måste testa o baka nån dag :)