De blev jättegoda! Nedan följer receptet!
Gör vanliga muffins.
TILL TOPPINGEN:
Marängsmörkräm:
4 äggvitor
250 g strösocker
En nypa salt
250 g osaltat smör, rumstempererat
Vaniljsocker
1. Lägg äggvitan, sockret och saltet i en skål placerad i en kastrull med sjudande vatten och blanda ordentligt. Rör ofta så att inte äggvitan stelnar av värmen.
2. Ta av skålen från värmen, efter ungefär 5 till 10 minuter, när blandningen är varm och sockerkristallerna har smält. Vispa upp marängen så den får sin fulla volym och fortsätt röra tills den har svalnat.
3. Tillsätt smör och vaniljsocker i marängen - smeten kommer att minska i volym och se ut som den har stelnat i konsistensen. Fortsätt vispa tills smöret har arbetats in fullständigt i marängen. Den ska vara mjuk, lätt och fluffig.
4. Den här smörkrämen håller sin konsistens i 1 till 2 dagar i sval rumstemperatur, alternativt kan den förvaras i kylskåp i upp till två veckor.
5. Färga marängsmörkrämen med hushållsfärg (jag valde grön). Bred över krämen över cupcakesen!
6. Häll upp kokosflingor i en skål och färga med samma hushållsfärg. Sprid över flingorna över muffinsen med fingrarna. Sätt eventuellt dit en dekoration.
FÄRDIG ATT ÄTAS, men är godast om de får svalna tillsammans i kylskåpet nån timme.
Tjingeling!
A couple of days ago I made som green cupcakes!
Delicious!
Todeloo!
3 kommentarer:
de ser väldans smaskiga ut :)
Hej!
Ser goda och färgglada ut :) De där skulle nog barnen älska :)
Kram.
Kul med lite humoristiska bakverk oxå :)Verkligen smarrigt de låter, måste testa o baka nån dag :)
Skicka en kommentar